Poniedziałek, 20 maja 202420/05/2024
690 680 960
690 680 960

Jedna osoba nie żyje, jedna walczy o życie. Jest ważny komunikat w sprawie mięsa z targowiska

Uwaga! Nie jedz mięsa z targowiska w Nowej Dębie (powiat tarnobrzeski). Wysokie ryzyko zatrucia zagrażającego życiu. Jeżeli masz objawy zatrucia – dzwon na 112 – alarmuje Rządowe Centrum Bezpieczeństwa.

49 komentarzy

  1. To rolnik co walczy za „nas” o zdrową swojską żywność. Sprzedał i na protest jon derem

  2. Może to była galareta z jego teściowej…

  3. Jakie trzeba mieć podejście do życia, żeby takie wyroby sprzedawać, kupować i zjadać. Przecież nie wiadomo jak były wyrabiane i jak przechowywane. Bożesz ty mój..

    • A myślisz że jak kupujesz ma markiecie to wszystko wiesz?
      Nie raz śmierdzące można kupić.

      • Zdecydowanie mogę wiedzieć o tym mięsie więcej, niż o mięsie z targowiska. Poza tym, mam jeszcze sprawny węch, więc smierdziuchów nie kupuję.

    • Adam z Janowic obok Mełgwi

      Oj zobaczyłbyś Ty jak produkcja „marketowych” wygląda, to inaczej byś podchodził.
      Sam osobiście polędwicę sopocką wyciągałem z opakowań ze „starą” datą, myłem i szykowałem do ponownego zafoliowania.
      Potem poszły na to nowe etykiety z „prawidłową” datą…

      • Ale zapewne miałeś prikaz że jak śmierdzi to wyrzucasz. Ktoś kto prowadzi większy interes zna konsekwencje w odróżnieniu od chłopka janusza biznesu.

        • Nie. Myje się ludwikiem. Ludwik do tego dobrze się nadaje bo wędlina ładnie wygląda i nie śmierdzi, a co najważniejsze jest nietrujący i nie ma ryzyka komplikacji.

  4. Psie i kocie mięso nie truje🤓

  5. Może to zaginione Shih tzu.

  6. Jakim trzeba być pustakiem, żeby kupować mięso na bazarze. Tragedia.

  7. ,.,.,.,.,.,.,.,.,.fsb

    ,.Zabijasz świnie we wsi robisz z niej wyroby i tam nic nie ma zatrutego,a myślisz że w masarni jak robią ,to robią czysto , skąd wiesz że dokładnie zawsze wszystko myją by świńskie odchody nie dostały się w kiełbasy,salceson, kaszankę

  8. ,.,.,.,.,.,.,.,.,.fsb

    Sprzedawał jakieś stare coś i brudne

  9. ,.,.,.,.,.,.,.,.,.fsb

    Jak się biło świnie od razu mięso miało być w chłodzie, poniżej 5 stopni Celsjusza,a ja kupiłem niedawno w sklepie kiełbasę i śmierdziała

  10. Dlatego nie kupuje nic na targowiskach tylko sprawdzone i przebadane jedzenie z Lidla lub Kauflanda. Nie dość że tańsze to jeszcze nie od brudnego rolnika a co najważniejsze bezpieczne.

Dodaj komentarz