Czwartek, 02 maja 202402/05/2024
690 680 960
690 680 960

„Kuchenne Rewolucje” okazały się klęską. Lokal został zamknięty

Oficjalnie powodem zamknięcia bialskiej pizzerii „Solare” był stan zdrowia właściciela. Wiadomo jednak, że po przeprowadzonej przez Magdę Gessler Kuchennej Rewolucji, do lokalu prawie nikt nie przychodził.

30 komentarzy

  1. „na tygodniu” błagam….

  2. Pracujemy w gastronomii od lat i dość często oglądam Kuchenne Rewolucje. Dziwię się, ze ludzie zakładając taki biznes, nie maja o niczym pojęcia. Mój pierwszy prosperuje już 4 lata, po nim zaczęły pojawiać się następne. Kiedy zaczynaliśmy, nie mieliśmy żadnego doświadczenia ani wiedzy, jedyne co to kilka lat spędzone w korporacjach i w tym upatrujemy swój sukces. We właściwym zarządzaniu, podejściu do klientów oraz zwykłej logice. A tej ostatniej najczęściej brakuje gościom programu. Trudno czasami uwierzyć w to co pokazują w KR.

    • i tu się Saro z tobą zgadzam w 100% , trzeba mieć głowę na karku

    • Najważniejsze w tym biznesie to jest dobra jakość (smaczne jedzenie z produktów dobrej jakości)oraz dobra obsługa , i wtedy klienci się zawsze znajdą. Ale w Polsce jest często inaczej , właściciel restauracji myśli jak tu klientowi wepchać jakiś syf do żarcia a później się dziwi że nie ma chętnych na to i kombinuje jakieś chwyty marketingowe albo te całe kuchenne rewolucje:D Jakoś dobre restauracje nie maja problemu z klientami

    • Najpierw napisałaś, że dziwisz się, że ludzie zakładając biznesy nie maja o niczym pojęcia a za chwilę napisałaś, że zakładając swój pierwszy biznes nie miałaś żadnego doświadczenia i wiedzy. To ta logika, którą tak się poszczyciłaś wyniesiona z korporacji? Gratuluję.

  3. Tak to jest jak się nie robi tego co Pani Magda zaleca.
    Po co ją zapraszać jak robi się wszystko po swojemu?
    Gdyby Pani Magda przyznała rekomendacje to lokal byłby wypełniony po brzegi, no ale jak się wie lepiej to cóż.

    • To jest wyreżyserowane chłopie. W zasadzie każdy odcinek wygląda tak samo. Ta świnia blond znajduje bałagan/syf, następnie pracownicy się żalą. Potem następuje poprawa i jakieś fakty z życia. A na końcu świnka sprawdza czy jest tak jak ona chce. Hehe.. brawo dla spostrzegawczych.

  4. To rewelacja, jeszcze niech oglosza, ze przyjmujemy gosci tylko z paszportem polsatu… Czy to jest temat do portalu w nazwie majacego 112???
    Knajpa jak knajpa, padla… takie zycie… artykuł trzyma w napieciu do konca a na koncu… sami sie domyslacie… tekst rodem z faktu albo zycia na goraco… brak słów co do całokształtu jak i samego tematu…

    • To nie czytaj i oszczędź nam swoich mądrości…

    • Dokładnie. Knajpy ciągle padają, zmieniają właścicieli, powstają nowe… Co w tej wiadomości jest niby interesującego????

      • To,że dzięki tej osobie i jej genialnym radom, kolejny lokal przestał istnieć. Dalej wierzcie w TVNiedorozwój i jej celebrytów. Dziwię się, że są jeszcze naiwni, którzy wierzą iż kasa wywalona za udział w takim programie im się zwróci. Panie @M.AREK. na samą myśl, że knajpę nawiedziła ta nieapetyczna kobieta ze swoimi kulinarnymi poradami, na torsje mnie zbiera.

  5. Każdy kto robi coś innego niż Gessler chce bedzie na koniec skrytykowany i nie może być przez Nia firmowany. Zgałaszając się do tego programu trzeba zaciskać zęby robic co ona chce inaczej bedzie krytyka na koniec i klapa jak w tym przypadku ….

  6. Trzeba być mocno zdesperowanym, żeby tego garko-tłuka do siebie zaprosić. Jej wyreżyserowane bulwersy i chamskie wypytywanie w programie o gotowaniu o sprawy rodzinne i osobiste są nie do zaakceptowania. To nie pierwszy lokal, który upadł po jej rewolucjach. Oglądam czasem ten program i niezmiennie się dziwię, że ludzie pozwalają jej się tak poniewierać w swoim lokalu. Ta baba to zwykły tłuk co udaje hrabiankę.

  7. Ldzie są u nas dziwni . Jak mi smakuje to idę, jak nie to żadna rekomendacja nie pomoże. Jeśli smakuje coś p. Gessler to nie znaczy , że 100 osobom też.

  8. Ten program to ściema. Właściciele muszą się zgodzić na robienie z siebie głupka w zamian za reklamę. Mam znajomych co prowadzą kilka restauracji na wysokim poziomie i nie narzekają na frekwencje a naganiacze od pani gesler strasznie chcą o nich program zrobić tylko że w programie ma być tak że oni są tacy biedni i sobie nie radzą a ona wspaniała matrona przyjeżdża i ratuje sytuacje. Kilkukrotnie babie dziękowali za taką reklamę wiec jak ktoś chce się wypromować w taki sposób to musi pamiętać że kij ma dwa końce. Pani gesler nie robi nic za darmo wiec ktoś zgadzając się na udział w jej programie musi się liczyć z konsekwencjami. Podobnie ma się sytuacja z programami typu projekt warsztat. Robią z siebie ludzie głupków za parę narzędzi i reklamę darmową, a jestem przekonany że mają większą wiedzę niż prowadzący.

  9. Ten program nie jest interesujący ze względu na ekscesy czy wulgarny język pani Gessler, bo wiadomo, że dzieje się to wybitnie „pod publikę” (tłuszczę przed telewizorami zwyczajnie rajcuje chlew i obora) i zawsze wg pewnego schematu. Ale biorący w tym programie udział „restauratorzy”… O, radości! Przekrój polskich geszefciarzy i ich koncerty cwaniactwa, prostactwa, chciwości, niekompetencji, arogancji, buty i pospolitej głupoty, których próżno szukać u innych grup zawodowych w tym kraju to prawdziwa wartość poznawcza tego programu! Jesteśmy tu skonfrontowani z pokłosiem ideologii, wg której każdy może i powinien prowadzić własny biznes, że „wystarczy chcieć”, „nie ma to jak na swoim”, że nie trzeba się na niczym znać, bo zawsze można „otworzyć interes”, czyli zatrudnić paru białych murzynów („A po co mi wiedzieć coś o gotowaniu?? Od tego mam ludzi!) i być sobie z zawodu „WŁAŚCICIELEM-SZEFEM”.

    Niezapłacone faktury, przeterminowane produkty, oszukiwanie na gramaturze posiłków, niewypłacanie wynagrodzeń albo ich zaniżanie, mobbing… Z powodu tych ostatnich jedna „restauratorka” z Kielc trafiła wprost z „Kuchennych Rewolucji” pod sąd i sama M. Gessler nazwała ją w programie „oszustem”.

  10. Pani Gessler o kuchni wie niewiele. Wszystkie restauracje jakimi jest właścicielką posiadła po swoim byłym mężu (podział majątku). Większość przepisów jakie „tworzy” tworzą jej ludzie, wygląd restauracji, nazwy dań,lokali itp. wykonują ludzie których kamery nie pokazują. Ciągle się zastanawiam jakie układy z Sanepidem ma p. Gessler, bo brak czepka podczas produkcji, długie umalowane paznokcie, na palcach pierścionki i wiele innych zaniedbań widocznych gołym okiem w każdym odcinku. Jak restauracja po KR którą główną rolę gra ktoś kto o kuchni pojęcia nie ma ma prosperować normalnie przynosząc zyski? Dlaczego nikt nie pokazuje w tv tego ile lokali gastronomicznych po KR już zbankrutowało? A jest ich wiele.
    KR to antyreklama obiektu, lokalu, restauracji.

Z kraju