Już tylko kilka dni pozostało do jednej z największych i najbardziej popularnych imprez w powiecie lubelskim. Organizatorzy jak zawsze zadbali o wyjątkową oprawę muzyczną. Gwiazdą wieczoru będzie Beata Kozidrak.
przepis na pierogi: Idziesz do pierogarni, stoisz w kolejce, kupujesz pierogi, jedziesz do domu, podgrzewasz, jesz 😀
konkretny
przekaż wyrazy współczucia dla twojego męża lub chłopaka
Monika Jankowska
Pierożki wspaniałe zrobimy doskonale.
Włożymy cierpliwość i kreatywność:
A więc na farszyk potrzebujemy szpinaku, czosneczku i fety☺ i masełka troszeczkę niestety? A ciasto zrobimy z mączki i ubrudzimy sobie trochę rączki. Woda też nam będzie potrzebna jednak przy pierogach żadna gospodyni nie wymięka?
Krzysztof Goleń
Pierogi najlepsze mamusia robiła i przepis synusiowi swojemu zdradziła:
Farsz- ser biały, cukier waniliowy i jedno żółteczko
Ciasto- mąka, woda i jajeczko.
Donia
Tradycyjne ruskie: proste ciasto woda i mąką sekret tkwi w wodzie…..musi być ciepła. Następnie farsz: ziemniaki ugotowane przeciśnięte przez praskę (nie zmielone!) do tego cebulka podsmażona na złoto (przeciągnięta będzie gorzka)no i oczywiście ser biały z naszej bychawskiej mleczarni. Posolić i popieprzyć do smaku. Moja babcia dodawałam drobniutko posiekaną miętę ale moje dzieciaki nie lubią. Smacznego:-)
Ewa
Maka, ciepla woda i oczywiscie farsz z pieczarka (podsmazona z cebulka) i zoltym serem;) palce lizac
przepis na pierogi: Idziesz do pierogarni, stoisz w kolejce, kupujesz pierogi, jedziesz do domu, podgrzewasz, jesz 😀
przekaż wyrazy współczucia dla twojego męża lub chłopaka
Pierożki wspaniałe zrobimy doskonale.
Włożymy cierpliwość i kreatywność:
A więc na farszyk potrzebujemy szpinaku, czosneczku i fety☺ i masełka troszeczkę niestety? A ciasto zrobimy z mączki i ubrudzimy sobie trochę rączki. Woda też nam będzie potrzebna jednak przy pierogach żadna gospodyni nie wymięka?
Pierogi najlepsze mamusia robiła i przepis synusiowi swojemu zdradziła:
Farsz- ser biały, cukier waniliowy i jedno żółteczko
Ciasto- mąka, woda i jajeczko.
Tradycyjne ruskie: proste ciasto woda i mąką sekret tkwi w wodzie…..musi być ciepła. Następnie farsz: ziemniaki ugotowane przeciśnięte przez praskę (nie zmielone!) do tego cebulka podsmażona na złoto (przeciągnięta będzie gorzka)no i oczywiście ser biały z naszej bychawskiej mleczarni. Posolić i popieprzyć do smaku. Moja babcia dodawałam drobniutko posiekaną miętę ale moje dzieciaki nie lubią. Smacznego:-)
Maka, ciepla woda i oczywiscie farsz z pieczarka (podsmazona z cebulka) i zoltym serem;) palce lizac
Pierożki najlepiej smakują z kiszoną kapustą i grzybami ,zakraszone smazoną cebulką
Aaa to ten festiwal gdzie jak pierożek wypadł gospodyni z drugiego pietra to na dole zgniotło Fiata 126p ?
Tam nie ma takich drapaczy chmur.
Nie ma Zenka nie ma imprezy.
Sezon truskawkowy więc polecam z truskawkami. Oczywiście ciasto tradycyjne i do tego śmietanka lub kefir
A kto pamięta pierogi z kominkami i kapustą ? Najlepsze !
mąka, olej, woda,
Nadzienie: kapusta kiszona, kominki, mąka, margaryna, sól, pieprz, zioła prowansalskie