Piątek, 26 kwietnia 202426/04/2024
690 680 960
690 680 960

Beata i Bajm uświetnią tegoroczny Ogólnopolski Festiwal W Krainie Pierogów. Mamy dla Was zaproszenia

Już tylko kilka dni pozostało do jednej z największych i najbardziej popularnych imprez w powiecie lubelskim. Organizatorzy jak zawsze zadbali o wyjątkową oprawę muzyczną. Gwiazdą wieczoru będzie Beata Kozidrak.

18 komentarzy

  1. przepis na pierogi: Idziesz do pierogarni, stoisz w kolejce, kupujesz pierogi, jedziesz do domu, podgrzewasz, jesz 😀

  2. Monika Jankowska

    Pierożki wspaniałe zrobimy doskonale.
    Włożymy cierpliwość i kreatywność:
    A więc na farszyk potrzebujemy szpinaku, czosneczku i fety☺ i masełka troszeczkę niestety? A ciasto zrobimy z mączki i ubrudzimy sobie trochę rączki. Woda też nam będzie potrzebna jednak przy pierogach żadna gospodyni nie wymięka?

  3. Krzysztof Goleń

    Pierogi najlepsze mamusia robiła i przepis synusiowi swojemu zdradziła:
    Farsz- ser biały, cukier waniliowy i jedno żółteczko
    Ciasto- mąka, woda i jajeczko.

  4. Tradycyjne ruskie: proste ciasto woda i mąką sekret tkwi w wodzie…..musi być ciepła. Następnie farsz: ziemniaki ugotowane przeciśnięte przez praskę (nie zmielone!) do tego cebulka podsmażona na złoto (przeciągnięta będzie gorzka)no i oczywiście ser biały z naszej bychawskiej mleczarni. Posolić i popieprzyć do smaku. Moja babcia dodawałam drobniutko posiekaną miętę ale moje dzieciaki nie lubią. Smacznego:-)

  5. Maka, ciepla woda i oczywiscie farsz z pieczarka (podsmazona z cebulka) i zoltym serem;) palce lizac

  6. Pierożki najlepiej smakują z kiszoną kapustą i grzybami ,zakraszone smazoną cebulką

  7. Aaa to ten festiwal gdzie jak pierożek wypadł gospodyni z drugiego pietra to na dole zgniotło Fiata 126p ?

  8. Nie ma Zenka nie ma imprezy.

  9. Sezon truskawkowy więc polecam z truskawkami. Oczywiście ciasto tradycyjne i do tego śmietanka lub kefir

  10. A kto pamięta pierogi z kominkami i kapustą ? Najlepsze !

    mąka, olej, woda,
    Nadzienie: kapusta kiszona, kominki, mąka, margaryna, sól, pieprz, zioła prowansalskie

Z kraju