Piątek, 10 maja 202410/05/2024
690 680 960
690 680 960

Znane są wyniki kontroli jakości handlowej mięsa czerwonego i przetworów mięsnych. Posypały się kary

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przedstawia wyniki przeprowadzonych w I kwartale 2023 r. planowych kontroli w zakresie jakości handlowej mięsa czerwonego i przetworów mięsnych, którymi objęto 57 producentów.

16 komentarzy

  1. ~3300zł na łebka/firmę. Się na pewno przejmą i zrezygnują z milionowych zysków, żeby poprawić jakość.

  2. Śmieszne kary. I po co te wszystkie kontrole?

  3. Trzeba podawać do publicznej wiadomości takie sensacje z nazwy firmy , wszystko na ladzie ładnie wygląda tylko w środku jest wszystkiego tyle źe tablica Mendelejewa nie ma w spisie tych wynalazków.

  4. A co tam w sprawie mięsa drobiowego zakażonego wirusem ptasiej grypy i sprzedawanego w sklepach? Koty pozdychały i sprawa tez zdechła? Ktoś bardzo szybko temat wyciszył …

    • sprawa zdechła, bo Polska wystosowała papiery do unii, że jest wolna od ptasiej grypy, coby ruszył eksport mięsa drobiowego i jaj
      a tu złośliwe koty wzięły i zdechły, całe hodowle padły, mioty hodowlane, ludzie potracili kupę kasy i nikt nic nie wie, z czego, na co, skąd i jeszcze dokąd
      mają po cichu zdychać i na pewno nie na ptasią grypę
      którą mamy w domach i na stolach, jemy ugotowaną, ale przerabiamy surową

  5. Jestem eko i jem tylko dziczyznę i robaki.

  6. … a jaja to ktoś kiedyś kontrolował , tutaj jest dopiero wolność handlowa , o temperaturze nie wspomnę

  7. POLSKI jest naprawdę polski, coś dużo tych polskich ostatnio, chcemy jeść polskie a nie krainskieu

  8. Kiedy kontrola w marketach nie można patrzeć na to mięso spleśniałe.

    • oczy zamknąć, nos zatkać i patriotycznie kupować polskie mięso i nie wnikać, że tłuste, stare i śmierdzące

  9. Ta kontrola to jakiś żart. Nie znam ostatnich danych, ale na koniec 2018 w PL było ponad 3200 firm producentów mięsa. Tutaj skontrolowano 57… Wysokość kar też powala, w kontekście wartości całej produkcji mięsa w PL – ok. 73 miliardy złotych. Producenci się z nas śmieją i leją/sypią syf do mięsa, bo kto co im zrobi?

  10. Powinni 30% rocznego utargu płacić to może by się coś nauczyli.

Dodaj komentarz