Wtorek, 21 maja 202421/05/2024
690 680 960
690 680 960

Już 50 osób objęto dochodzeniem po zatruciach kebabem. Sanepid przyjmuje kolejne zgłoszenia

Jak wskazuje Sanepid, ognisko salmonelli w Piri-Piri jest jedynym, jakie w tym roku wystąpiło w lokalach na terenie Lublina. W lokalu przeprowadzone zostały już czynności kontrolne, wydane zalecenia i decyzje.

75 komentarzy

  1. Straszył prawnikiem wilk razy kilka. Teraz pozew zbiorowy załatwi wilka.

    • I szczerze mam nadzieje, że poszkodowani mu nie odpuszczą.

    • Na fejsie twierdzą, że nikogo nie straszyli i że jeśli tak było rzeczywiście to niech Ci ludzie pokażą screeny. Osobiście jedyne co widziałem na własne oczy, to screen jednego typa na wypoku gdzie rzeczywiście straszył go mecenasem, ale on pochodził z grudnia ubiegłego roku. Same takie komentarze jeśli były, bo nie twierdzę przecież że nie, już dawno pokasowali pewnie, tak jak dużą ilość filmów i shortów na youtube, to akurat można bez problemu potwierdzić. Ciekawe czy byli ubezpieczeni na taką ewentualność.
      Ktoś się jeszcze dokopał, że kupowali komenty za picie, w sumie to widziałem raz, jak jakiś typ otrzymał puszkę coli, a sam się chwalił przy ladzie, że z Warszawy przyjechał w sumie tylko po to – dość irracjonalne, ale jednak prawdziwe.

  2. Jak to możliwe że nieroby z sanepidu działają?
    Zazwyczaj to razem ze straszakami wiejskimi babie za koperek prześladowali.

  3. Przepraszam pytanko takie….
    Czy salmonella też jest kraftowa ????
    Bye bye piri piri???

  4. Został wyeliminowany

    Szkoda, że dostawca wołowiny stracił życie z tak błahego powodu.

  5. To teraz zmiana szyldu i karawana jedzie dalej.

  6. Kratowy przerost formy nad treścią

    Kebab słaby, za to bardzo drogi, no ale marketing kosztuje. Ta ich kuchnia to takie oczekiwania vs rzeczywistość, coś jak na instagramie czy tinderze, na zdjęciach i filmach wow, och ach a w rzeczywistości bez filtrów i fotoshopa cała prawda wychodzi na jaw.

  7. Krzysztof Muszczyk

    Pozew zbiorowy i się gość obsra bardziej niż po baraninie na cienkim. 🙂

  8. Kazdy spostrzegawczy zauważy ze wiekszosc komentujących tutaj to jedna klika a napewno i pracownicy i towarzystwo które sie zna i napewno byli pracownicy nie ładnie ludziki nie ładnie

    • Darek Izydorczyk

      Michał, zainwestuj w porządny PR (a jeszcze lepiej – kuchnię i standardy BHP), a nie zatrudniasz płatnych troli w społecznościówkach i „youtuberów” którzy za odpowiedni hajs nawet g***o z twojego lokalu zjedzą. 😀

  9. Wieśniaki co do Lublyna emigrowali , jak sól drogową w kiełbasie i tekture w parówkach jjeta to wam nie przeszkadza. Boita się nie choćta do lokali. A jeszcze wam dodam że kumpel po kopie w kiblu w znanym fastfudzie rąk nie myje i wam burgerki składa. Smaczego.

  10. Za habibi powinni się wziąść . Tam też kebaby nie świeże . Jak byłem ostatnim razem to kebab śmierdział i nie chcieli kasy oddać