Poniedziałek, 06 maja 202406/05/2024
690 680 960
690 680 960

Wstrzymano produkcję Perły w lubelskim browarze. Jeden z pracowników był zakażony koronawirusem

Od soboty wstrzymana jest produkcja w browarze Perła przy ul. Kunickiego w Lublinie. Część pracowników objęto kwarantanną. Z uwagi, iż proces produkcji piwa jest w pełni bezpieczny, dzisiaj browar ma wznowić działalność.

49 komentarzy

    • Co to za piwo . Chemia zamiast chmielu .

      • Od razu chemia, Chiński koncentrat proszku jest pyszny i zdrowy 😀

      • Ale zdajesz sobie sprawę, że chmiel jest tylko „przyprawą” do piwa ?

        • a zdajesz sobie sprawę że piwo powinno zawierać chmiel w swoim składzie? Wodę, słód i chmiel. I nic więcej. Perła niestety już od paru lat jest wyrobem piwopodobnym. jeszcze kilka lat temu znajomi z dalszych rejonów Polski prosili o przywiezienie zgrzewki Perły eksport – dla wtajemniczonych – ze sklepiku przy Jutrzenki. Dzisiaj już nikt, kto ma jakikolwiek pojęcie o smaku piwa nie pije tego czegoś.

  1. I bardzo dobrze. Akcje spadną i ktoś z zagraniczniaków będzie mógł wykupić za grosze. To wspaniała epidemia która nas nie zabije ale zrobi z nas dziadów i niewolników.

    • Przecież perła już należy od dawna do zagranicznego koncernu!

    • Ale bredzisz, żal mi ciebie.

      • Załóż sobie maseczkę i rękawiczki bo jeszcze się zarazisz, przepraszam w zasadzie to nie działa według wirusologów, ale mimo to załóż może lepiej się poczujesz.

    • ale głupi jesteś .
      Perła nie znajduje się w polskich rękach. Jej większościowym udziałowcem jest cypryjski koncern Marconia Enterprises, a właścicielem mniejszościowym duńskie przedsiębiorstwo browarnicze Royal Unibrew A/S.

      • No to przynajmniej wiadomo komu ją za grosze podkupią. Lepiej poczytajcie co się stało w Chinach i jak załatwili super mądrych kapitalistów i amerykanów.

      • Kiedyś zapijałem się Perłą bo uważałem ją za najlepsze piwo pod słońcem. Teraz omijam ją szerokim łukiem – tego piwa nie da się pić, jest ohydne. Z tradycyjną recepturą warzenia to już chyba nie ma to nic wspólnego. Kiedy browar nie dostał się w łapy koncernu żywieckiego i obcych łap wszystko było cacy. Są naprawdę lepsze produkty na rynku.

    • Perła to fundusz cypryjski i chyba w połowie jest duńska.

  2. Ło matko, objąć kwarantanną całe miasto, przecież Perła, to chleb powszedni lublinian.

  3. To ktoś jeszcze pije ten syf.

    • Podpowiedź proszę które według ciebie jest pyszne?

      • Zwierzyniec z beczki.

        • Wiesz co dobre, i mam podobne zdanie. Na starówce w Zamościu w mojej ulubionej restauracji było dostępne. Kwintesencja piwa beczkowego, przy którym można było pogadać i zjeść ulubiony przepyszny posiłek.
          Mam nadzieję że już w lipcu będzie można odwiedzić ten lokal, Zwierzyniec z beczki? Żadne piwo się nie równa! Ehhh…

        • A to dobre. Bo od 2004 roku czy coś browar w Zwierzyńcu został wykupiony przez Perłę. smacznego

        • od kiedy piwo z beczki jest lepsze od butelki!!!!

  4. Haha i bardzo dobrze.
    W końcu skończy się produkcja chemia a nie piwa.

  5. Przeraziłem się jak zobaczyłem tytuł?

    • no dlatego warto czytać artykuł, a nie tylko tytuły, przecież piszą, że są otwarci i że zadbali o bezpieczeństwo pracowników, a o piwko też nie ma się co martwić, bo będzie produkowane normalnie

  6. Tylko dlaczego produkcja dalej trwa? Czy Perła to jest niezbędna do życia?

  7. Antoni co narodu broni

    Kiedyś to była Perła. Na myśl przychodzi opowieść o mnichu, który wiadro wody wieszał na …. . Zapytany a co teraz: odpowiedział „teraz to już nie te ręce”

  8. a kij tam tego gówna nie pije

  9. ,,…gdyż jest w pełni zautomatyzowany,,…buhhahahaha , w tej firmie nawet stołówki nie ma normalnej:)