Pięknie się odbija Polsce czkawką złodziejska prywatyzacja,
Turysta
Otwierając ten link wiedziałem że zaraz zobaczę tutaj prawdziwy ”skowyt Januszów” Jacy to Niemcy zli i wogle. Tylko mieszkańcy Hrubieszowa i okolicznych wsi to wiecznie ofiary, A są tacy Oh i Ah. Spożycie białego rafinowanego cukru w ostatnich latach systematycznie spada, świat się zmienia. Może to dla Was za trudne. Może miasta wspierać własny kraj, okoliczni mieszkańcy pędzą samogony i przemycają papieroski. Więc dlaczego państwo Polskie miało by im pomagać ? Zresztą jest napisane że zostaną zlikwidowane inne zakłady we Francji i Niemcach.
kamilo
jak zwykle ci maja najwiecej do powiedzenia co w d…. byli i g…. widzieli? w ktorym bloku marny mieszczuchu mieszkasz i jak ci smakuje cukier trzcinowy z chin? czuć w nim opad z fukushimy czy tylko na dnie szklanki osad ci zostaje?
zzz
Turysta,w Niemcach nie ma cukrowni:)
katzPodola
Nie kupujcie niemieckiego cukru, tylko polski cukier
mur
hehehe kupujecie niemiecki cukier pod nazwą „polski cukier” !!!
Producenci cukru
1. Polski Cukier – producent Krajowa Spółka Cukrowa SA powstałe w sierpniu 2002 roku konsorcjum cukrowni z siedzibą w Toruniu. Krajowa Spółka Cukrowa przejęła kilkadziesiąt zakładów w całej Polsce. Spółka należąca do Skarbu Państwa.
2. Cukier Diamant – producent Pfeifer & Langen GmbH & Co. KG z siedzibą w Kolonii
3. Südzucker AG – niemiecki koncern założony w roku 1926. Obecnie Südzucker jest największym europejskim producentem cukru i innych węglowodanów (skrobia, fruktoza). Siedzibą przedsiębiorstwa jest Mannheim w Niemczech. Marką Südzucker w Polsce jest „Cukier Królewski”.
abc
Zawsze kupuję Polski Cukier. Nawet nie chodzi o to, że jest polski. W mojej subiektywnej opinii jest lepszy jakościowo niż pozostałe marki.
noddam
Badasz ilość cukru w cukrze? To nie tak, żeby cukier różnił się między sobą w zależności od firmy. W każdym przypadku skład chemiczny jest niemal taki sam, różnica to wielkość ziarna. Podobno niektóre firmy coś „dodają” do cukru, tylko nikt nie wie co bo nigdzie tego nie ma w składzie, do tego nie widzę sensu, bo co mieliby dodawać? Środki konserwujące? Po co, cukier jest konserwantem.
„Pszczoły nie jedzą tego syfu diamant…” to jest dowód na cokolwiek? Może pszczoły przyzwyczajone były do innych surowców i dlatego nie są zainteresowane cukrem spożywczym. Może były inne czynniki wpływające na pszczoły. Powtórz ten eksperyment 100 razy, na różnych ulach i różnych firmach produkujących cukier, wtedy możemy rozmawiać o powtarzającym się wzorcu.
kamilo
:-/ nie przeczytałoś… artykułu ze zrozumieniem…
Pop
Dobra zmiana!
CWP
To właśnie echa twojej POniemieckiej zmiany…
xxx
Po wszystkie cukrownie łapy wyciągali , dobrze że trafił się taki Janowski i przynajmniej na razie od Polskiego Cukru się odczepili , swoją drogą ciekawe na jak długo.
dre
jak odczepili POlski cukier sam pozamykal najlepsze cukrownie lublin Łapy itd
noddam
Echo rządów SLD i AWS dokładniej mówiąc. Komuchy i zdrajcy udający bohaterów narodowych, którzy nasz potencjał gospodarczy rozgrabili.
Tomek
Unia działa w najlepsze!
W
Polacy nie umieją rządzić więc Niemiec robi to za nas.
sakdkk
Smutne, ale to prawda. Po pierwsze nie umiemy się dogadać nawet z sąsiadem, po drugie szukamy sobie wrogów, po trzecie każdy tylko dba o siebie.
Dd
Słodko ?
Swoją drogą jak coś ci przynosi ciągle straty to chyba się tego pozbywasz a nie ciągle pompujesz w to kasę , tylko Polacy nauczeni że państwo ciągle dokłada i dotuje nierentowne zakłady.
To niech dobra zmiana odkupi cukrownie i pompuje kasę abyście byli zadowoleni.
Lubelak
Takie rzeczy za czasów rządów PiS? Wiedzieli kiedy zakład zamknąć! Przed kampania wyborczą
aga
Masz rację, niech państwo odkupi, ale za takie pieniądze za jakie była sprzedana
mietek
cukrownie nie są potrzebne , zamknąć wszystkie. Cukier jest po 1zł 50gr , a ma być jeszcze tańszy . W przyszłym roku będzie w cenie piasku. Tombak mówił cukier to biała śmierć , jesz cukier to kopiesz sobie grób . Tak jest napisane w jego książkach. Zamknąć wszystkie cukrownie , trochę cukru dadzą nam tubylcy z trzciny po 50 gr za kilo
Pięknie się odbija Polsce czkawką złodziejska prywatyzacja,
Otwierając ten link wiedziałem że zaraz zobaczę tutaj prawdziwy ”skowyt Januszów” Jacy to Niemcy zli i wogle. Tylko mieszkańcy Hrubieszowa i okolicznych wsi to wiecznie ofiary, A są tacy Oh i Ah. Spożycie białego rafinowanego cukru w ostatnich latach systematycznie spada, świat się zmienia. Może to dla Was za trudne. Może miasta wspierać własny kraj, okoliczni mieszkańcy pędzą samogony i przemycają papieroski. Więc dlaczego państwo Polskie miało by im pomagać ? Zresztą jest napisane że zostaną zlikwidowane inne zakłady we Francji i Niemcach.
jak zwykle ci maja najwiecej do powiedzenia co w d…. byli i g…. widzieli? w ktorym bloku marny mieszczuchu mieszkasz i jak ci smakuje cukier trzcinowy z chin? czuć w nim opad z fukushimy czy tylko na dnie szklanki osad ci zostaje?
Turysta,w Niemcach nie ma cukrowni:)
Nie kupujcie niemieckiego cukru, tylko polski cukier
hehehe kupujecie niemiecki cukier pod nazwą „polski cukier” !!!
1. Polski Cukier – producent Krajowa Spółka Cukrowa SA powstałe w sierpniu 2002 roku konsorcjum cukrowni z siedzibą w Toruniu. Krajowa Spółka Cukrowa przejęła kilkadziesiąt zakładów w całej Polsce. Spółka należąca do Skarbu Państwa.
2. Cukier Diamant – producent Pfeifer & Langen GmbH & Co. KG z siedzibą w Kolonii
3. Südzucker AG – niemiecki koncern założony w roku 1926. Obecnie Südzucker jest największym europejskim producentem cukru i innych węglowodanów (skrobia, fruktoza). Siedzibą przedsiębiorstwa jest Mannheim w Niemczech. Marką Südzucker w Polsce jest „Cukier Królewski”.
Zawsze kupuję Polski Cukier. Nawet nie chodzi o to, że jest polski. W mojej subiektywnej opinii jest lepszy jakościowo niż pozostałe marki.
Badasz ilość cukru w cukrze? To nie tak, żeby cukier różnił się między sobą w zależności od firmy. W każdym przypadku skład chemiczny jest niemal taki sam, różnica to wielkość ziarna. Podobno niektóre firmy coś „dodają” do cukru, tylko nikt nie wie co bo nigdzie tego nie ma w składzie, do tego nie widzę sensu, bo co mieliby dodawać? Środki konserwujące? Po co, cukier jest konserwantem.
„Pszczoły nie jedzą tego syfu diamant…” to jest dowód na cokolwiek? Może pszczoły przyzwyczajone były do innych surowców i dlatego nie są zainteresowane cukrem spożywczym. Może były inne czynniki wpływające na pszczoły. Powtórz ten eksperyment 100 razy, na różnych ulach i różnych firmach produkujących cukier, wtedy możemy rozmawiać o powtarzającym się wzorcu.
:-/ nie przeczytałoś… artykułu ze zrozumieniem…
Dobra zmiana!
To właśnie echa twojej POniemieckiej zmiany…
Po wszystkie cukrownie łapy wyciągali , dobrze że trafił się taki Janowski i przynajmniej na razie od Polskiego Cukru się odczepili , swoją drogą ciekawe na jak długo.
jak odczepili POlski cukier sam pozamykal najlepsze cukrownie lublin Łapy itd
Echo rządów SLD i AWS dokładniej mówiąc. Komuchy i zdrajcy udający bohaterów narodowych, którzy nasz potencjał gospodarczy rozgrabili.
Unia działa w najlepsze!
Polacy nie umieją rządzić więc Niemiec robi to za nas.
Smutne, ale to prawda. Po pierwsze nie umiemy się dogadać nawet z sąsiadem, po drugie szukamy sobie wrogów, po trzecie każdy tylko dba o siebie.
Słodko ?
Swoją drogą jak coś ci przynosi ciągle straty to chyba się tego pozbywasz a nie ciągle pompujesz w to kasę , tylko Polacy nauczeni że państwo ciągle dokłada i dotuje nierentowne zakłady.
To niech dobra zmiana odkupi cukrownie i pompuje kasę abyście byli zadowoleni.
Takie rzeczy za czasów rządów PiS? Wiedzieli kiedy zakład zamknąć! Przed kampania wyborczą
Masz rację, niech państwo odkupi, ale za takie pieniądze za jakie była sprzedana
cukrownie nie są potrzebne , zamknąć wszystkie. Cukier jest po 1zł 50gr , a ma być jeszcze tańszy . W przyszłym roku będzie w cenie piasku. Tombak mówił cukier to biała śmierć , jesz cukier to kopiesz sobie grób . Tak jest napisane w jego książkach. Zamknąć wszystkie cukrownie , trochę cukru dadzą nam tubylcy z trzciny po 50 gr za kilo