Weekend pod znakiem kuchni włoskiej. Dobiega końca Europejski Festiwal Smaku
18:10 10-09-2017
Dobiega końca odbywający się od poniedziałku w Lublinie Europejski Festiwal Smaku. Choć na licznych stoiskach ustawionych na Starym Mieście jak i deptaku spróbować można potraw z całego świata, to królują dania rodem z Włoch. To dlatego, iż tegoroczna edycja imprezy przebiegała właśnie pod znakiem kuchni włoskiej. Jednak Festiwal to nie tylko stoiska, na mieszkańców Lublina jak też gości, czekały liczne atrakcje, przede wszystkim kulinarne, ale nie tylko: warsztaty dla kucharzy i amatorów, koncerty, premiera pizzy po lubelsku, konkurs ,,Najlepszy Smak Lubelszczyzny”, turniej nalewek, Jarmark Inspiracji, pokaz mody włoskiej, wernisaże i wiele, wiele innych. Do tego w 7 najlepszych restauracjach Lublina turyści mogli poznać smak 7 wieków historii miasta. Od ulubionej zupy Reja, przez polędwicę w węgrzynie Leśmiana po bułeczki z kardamonem Piłsudskiego.
Galeria zdjęć
(fot. lublin112)
2017-09-10 18:03:57
przyciągneła tłumy bo można spróbować kuchni Włoskiej …. Do darmowego żarła, zawsze tłumy przylezo… a czasem i dojadą 😀
i jeszcze pogoda, zachęcająca do wyjscia z domu.. to samo przez siebie tam ciagnie …
Kuchnia łoska… mniaaaami 😉
Niestety, nic za darmo tam nie dostaniesz… Trzeba zapłacić i to więcej niż przy innej okazji, a i produkty bardzo różnej jakości. Tegoroczny festiwal to w ogóle porażka. A jeśli chodzi o kuchnię włoską, to było jeszcze mniej stoisk, niż w minionych latach.
Byłam świadkiem,jak kobieta kichnęła wprost na jedzenie,niczym nie osłonięte,ohyda, tfu.
Masz uraz po pączkach u fotografa?
Uśmiech tego Włocha jest zajbiaszczy ha ha