Pół Polski od nas kupuje. Zmuszeni jesteśmy robić zapisy!
08:07 26-04-2023
Nie narzekają na brak klientów, wręcz przeciwnie, sprzedaż prowadzą na zapisy. Jak mówią, smaki ich wędlin zna już pół Polski. Zapraszamy do odsłuchania podkastu.
Komentarze, opinie, propozycje ciekawych tematów i rozmów do następnych podkastów prosimy przesyłać na nasz adres mailowy: [email protected]
(fot. i podkast Zbigniew Pacholik)
Robią to modelowo, jak dawniej, z mięsa z własnego gospodarstwa rolnego.
Na polski tłumacząc: hodują np.świnki, potem świnki są szlachtowane, stają się wieprzowinką i wtedy jest przerabiana na wędliny, że palce lizać.
racja, to normalne jak ze świerszczem, hodują świerszcze, potem świerszcze są szlachtowane, mielą z flakami, stają się mąką i wtedy są przerabiane na mąkę i wyroby, że palce lizać.
Jest kilka takich wędlinialni. I są tam naprawdę znakomite pachnące dymem z prawdiwej wędzarni wędliny.
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś modelowo świnka dostawała tłuczkiem od kartofli w łeb, a potem bywa, że kilka razy celowano żeby trafić ją w serce i urzynano łeb.
W ten sposób stawała się wieprzowiną.
trollu nie troluj, nie tłuczkiem tylko obuchem, i nikt nie trafiał w serce, tylko podrzynało się gardło. Masz Ty pojęcie…
Akurat najpierw obuchem w łeb się świnie biło a następnie podcinali tętnice szyjną. Kilka chwil i po świni. Ale to było dawniej. Teraz wystarczy pistolet pneumatyczny do uboju. Strzał i szpikulec przebija mózg w ułamku sekundy.
Pani na fotce tak zadowolona przed, czy po pozbawieniu życia wieprzowinki ?
Haha te wasze komentarze broniące zwierząt hodowanych na mięso są zabawne… Gdyby nie to mięso to by was na świecie nie było…. W każdej dziedzinie życia teraz najmodniejsze są przewroty, na siłę pokazywane że trzeba żyć na odwrót nie mając alternatywy.
Jan i Grażyna?
Biere w ciemno! ???
To znaczy, ze od Brajanka i Dzesyky byś nie wziął ???
Co za jołopy w komentarzach.
Zacznij od siebie i… uśmiechnij się czasami, jełopie 😆