Śledztwo, mające na celu ustalenie m.in. z jakiego gospodarstwa były zabrane chore krowy, jak też kto był ich odbiorcą, wszczęła prokuratura. Obecnie, w początkowej fazie, postępowanie prowadzone jest w kierunku znęcania nad zwierzętami.
Chore mięso nie idzie nigdy w konserwy. Konserwy zawsze są z lepszego mięsa, przez to tyle mogą leżeć. Zwierze chore, po leczeniu, w trakcie leczenia na przemiał i w kiełbase, parówki, mortadele czy szynkową. Po odpowiednim wcześniej peklowaniu by z mięsa wygonić antybiotyki.
Chore mięso nie idzie nigdy w konserwy. Konserwy zawsze są z lepszego mięsa, przez to tyle mogą leżeć. Zwierze chore, po leczeniu, w trakcie leczenia na przemiał i w kiełbase, parówki, mortadele czy szynkową. Po odpowiednim wcześniej peklowaniu by z mięsa wygonić antybiotyki.