Poniedziałek, 29 kwietnia 202429/04/2024
690 680 960
690 680 960

McDonald`s zbuduje kolejny lokal na Lubelszczyźnie. Sieć rusza już z rekrutacją załogi

Sieć McDonald`s posiada w naszym regionie 18 lokali i właśnie przymierza się do budowy kolejnego. Tym razem przy wschodniej granicy.

W województwie lubelskim przybędzie lokali serwujących hamburgery i inne pozycje typu fast food. Mowa o amerykańskiej sieci McDonald`s, która postanowiła zbudować w naszym regionie kolejny obiekt. Powstanie on w Hrubieszowie, przy drodze krajowej nr 74 w ciągu obwodnicy miasta.

Jak wyjaśnia burmistrz Hrubieszowa Marta Majewska, przygotowania do inwestycji są już na zaawansowanym etapie. Rozmowy z przedstawicielami firmy trwały od kilku miesięcy, wydane zostały wszelkie niezbędne pozwolenia, więc niebawem będą mogły ruszać prace budowlane.

– Od lat wielu mieszkańców naszego Hrubieszowa czeka, aż na kulinarnej mapie naszego miasta pojawi się restauracja McDonald’s. Mam świadomość, że zwolenników tej restauracji jest tylu, co przeciwników. Najważniejsze są oczywiście miejsca pracy – tłumaczy Marta Majewska.

Jeżeli chodzi o zatrudnienie, to załoga lokalu ma liczyć co najmniej 40 osób. Wszystko to mają być osoby mieszkające w okolicy. Rekrutacja na pierwsze, na razie menadżerskie stanowiska, właśnie ruszyła. Prowadzona jest we współpracy z Kreatywnym Centrum Edukacji i Współpracy Gospodarczej w Hrubieszowie.

Obecnie sieć posiada 18 lokali: siedem w Lublinie, dwa w Zamościu, po jednym w: Świdniku, Krasnymstawie, Chełmie, Kraśniku, Puławach, Białej Podlaskiej, Łukowie oraz dwa przy trasie S17 Lublin – Warszawa.

(fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne)

7 komentarzy

  1. Mieli kiedyś fajne brokuły w panierce…

  2. żarcie dla plebsu

    • Oczywiście, że dla plebsu. Jak pokazali posłowie PiSu-u, oni jedzą polędwice wołowe w prawdziwych restauracjach. Im się po prostu należy. A i stać ich jest, bo nie jeden został milionerem.

  3. To nie sieć otwiera, tylko jakiś inwestor wykłada minimum 2 bańki z własnej kieszeni + kolejne 3-4 z kredytu, by mieć możliwość pod szyldem franczyzy prowadzić własną knajpę.
    To taki ktoś wychodzi z inicjatywą, wybiera lokalizację, przekonuje McD, użera się z bankami. Korpo tylko wynajmuje mu wyposażenie, daje menu i dostawców, wzamian sciaga haracz co miesiąc…
    Kiedyś się tym interesowałem, ale zdecydowanie łatwiej otworzyć 10 zwykłych restauracji niż zdobyc licencję na jednego maka.

  4. Duży ślad termiczny zostawia taki MC Dobrze trzeba dach zaizolować.

  5. Co za kraj, w którym newsem jest otwarcie takiego czegoś!? Ja pitole…

  6. Jakie miasto taka inwestycja.

Dodaj komentarz

Z kraju