Jak zadbać o zdrowie? – czytaj etykiety na żywności! (PODKAST)
09:01 17-03-2023
Przed wejściem do Unii Europejskiej w Polsce obowiązywały w produkcji wyrobów spożywczych tzw. krajowe normy branżowe. To były wymogi zawieszone bardzo wysoko dla producentów. Nie dopuszczano sztucznych konserwantów, substancji aromatyzujących. Mogły być tylko naturalne.
A jak jest dzisiaj? Jak i dlaczego powinniśmy czytać etykiety na produktach, żeby dbać o swoje zdrowie?
M.in. o tym będziemy rozmawiać z naszym gościem, którym jest pani Jadwiga Dębska-Próchniak – przez ponad 20 lat doradca w zakresie rolnictwa ekologicznego w Lubelskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Końskowoli, od wielu lat do dzisiaj zajmuje się też certyfikacją i kontrolą żywności ekologicznej w naszym kraju.
Komentarze, opinie, propozycje ciekawych tematów i rozmów do następnych podkastów prosimy przesyłać na nasz adres mailowy: [email protected]
(fot. Zbigniew Pacholik)
Od niedawna ustalili sobie prawo do różnicy składu podanego na etykiecie produktu od składu rzeczywistego. I co?
To że człowiek przeczyta etykietę nie będzie zdrowszy ponieważ ponad 98% produktów zawiera konserwanty ulepszacze i cała tablice Mendelejewa. A globalistow i mafii spożywczej nikt nie będzie karał Tutaj liczy się zysk a nie zdrowie czy życie człowieka.