W Lublinie uruchomiona została lokalna platforma do zamawiania posiłków z lokali gastronomicznych. Jest to odpowiedź restauratorów na bardzo duże prowizje, jakie pobierają za to właściciele popularnych aplikacji.
Po pierwsze to żeby restauracje na tym zaczęły oszczędzać muszą wypowiedzieć umowy z tamtymi poratlami.
A jak widać to tego nie robią .
podsumowanie
Kiedyś były przecież inne aplikacje czy strony internetowe.
Restauratorzy mieli swoich dostawców.
I wszystko jakoś dobrze działało.
Pojawiło się coś nowego więc sami wszystko pozmienialiście licząc na większe zyski.
Zaoszczędziliście przecież między innymi na zatrudnionych dostawcach.
Niektórzy z was zlikwidowali swoje strony internetowe z możliwością zamówienia.
A teraz płacz?
Prawda jest taka, że nawet z diabłem podpiszecie umowę aby jak najwięcej wyciągnąć od klienta.
Budzicie się dopiero wtedy, gdy inni zaczynają mieć większe zyski z pośrednictwa niż wy z waszej pracy.
Na szczęście są jednak tacy, którzy nie „zauroczyli się” nowymi pomysłami.
A wy żałości wyzyskiwacze kombinujcie teraz jak znowu trafić do klienta i na tym nie stracić.
megilub
a ty byś chciał pracować na pośrednika a sam nie mieć zysku ???
Michał
Racja
Żona Frania
Prawda jest taka że firmę czy tez pracuje się dla zysku, a nie po to aby klient był szczęśliwy. Klient ma być zadowolony na tyle aby wrócił i zostawił kolejną gotówkę.
gd
świetnie, na pewno spróbuję
Anatol
Nazwa nawiązuje do słynnych 5 i 3 gwiazdek, miło, na pewno skorzystam!
komentarz
No proszę jacy nieszczęśliwi.
Za wysokie prowizje pobierane przez właścicieli popularnych aplikacji.
Ale jak podpisywaliście z nimi umowy to nie przeszkadzało wam, że i tak koszty ponosili klienci.
Teraz cena dla klientów też się nie zmieni.
Chodzi tylko o to, do kogo trafią większe zyski.
Iza
Wiem co jem gotuje sama.
Żona Frania
Nie wiesz… przeczytaj choć raz skład półproduktów np. przypraw.
Abcdef
Pazerni restauratorzy nawet nie poczęstują wodą kurierów. Wyjątkiem jest McDonald , który częstuje napojami.Jak im tak źle , to czemu nie wprowadzą zniżki na dania z odbiorem osobistym ?
JWK
No,na wodę to chyba kuriera jeszcze stać.
andy
tak jest zawsze – pośrednik zawsze wychodzi najlepiej
Korpo to wróg ludzkości
Korporacyjny, globalny zyd pośrednik zawsze chce najwięcej i najmniej robiąc.
Tak było i jest zawsze i wszędzie.
yogi40
a jakie podatki odprowadzają korpo ho ho, starczy na wybudowanie 1 metra dróg rocznie 🙂
MikePe
Bazyl i Ja z Wrotkowa – nie ma, musicie to szybciutko nadrobić 🙂
Super temat !
Po pierwsze to żeby restauracje na tym zaczęły oszczędzać muszą wypowiedzieć umowy z tamtymi poratlami.
A jak widać to tego nie robią .
Kiedyś były przecież inne aplikacje czy strony internetowe.
Restauratorzy mieli swoich dostawców.
I wszystko jakoś dobrze działało.
Pojawiło się coś nowego więc sami wszystko pozmienialiście licząc na większe zyski.
Zaoszczędziliście przecież między innymi na zatrudnionych dostawcach.
Niektórzy z was zlikwidowali swoje strony internetowe z możliwością zamówienia.
A teraz płacz?
Prawda jest taka, że nawet z diabłem podpiszecie umowę aby jak najwięcej wyciągnąć od klienta.
Budzicie się dopiero wtedy, gdy inni zaczynają mieć większe zyski z pośrednictwa niż wy z waszej pracy.
Na szczęście są jednak tacy, którzy nie „zauroczyli się” nowymi pomysłami.
A wy żałości wyzyskiwacze kombinujcie teraz jak znowu trafić do klienta i na tym nie stracić.
a ty byś chciał pracować na pośrednika a sam nie mieć zysku ???
Racja
Prawda jest taka że firmę czy tez pracuje się dla zysku, a nie po to aby klient był szczęśliwy. Klient ma być zadowolony na tyle aby wrócił i zostawił kolejną gotówkę.
świetnie, na pewno spróbuję
Nazwa nawiązuje do słynnych 5 i 3 gwiazdek, miło, na pewno skorzystam!
No proszę jacy nieszczęśliwi.
Za wysokie prowizje pobierane przez właścicieli popularnych aplikacji.
Ale jak podpisywaliście z nimi umowy to nie przeszkadzało wam, że i tak koszty ponosili klienci.
Teraz cena dla klientów też się nie zmieni.
Chodzi tylko o to, do kogo trafią większe zyski.
Wiem co jem gotuje sama.
Nie wiesz… przeczytaj choć raz skład półproduktów np. przypraw.
Pazerni restauratorzy nawet nie poczęstują wodą kurierów. Wyjątkiem jest McDonald , który częstuje napojami.Jak im tak źle , to czemu nie wprowadzą zniżki na dania z odbiorem osobistym ?
No,na wodę to chyba kuriera jeszcze stać.
tak jest zawsze – pośrednik zawsze wychodzi najlepiej
Korporacyjny, globalny zyd pośrednik zawsze chce najwięcej i najmniej robiąc.
Tak było i jest zawsze i wszędzie.
a jakie podatki odprowadzają korpo ho ho, starczy na wybudowanie 1 metra dróg rocznie 🙂
Bazyl i Ja z Wrotkowa – nie ma, musicie to szybciutko nadrobić 🙂