Poniedziałek, 29 kwietnia 202429/04/2024
690 680 960
690 680 960

Żywy się nie liczy, musi być martwy. Będą płacić za dzika po 200 złotych

W przyszłym tygodniu mają ruszyć akcja, w której każda osoba, która odnajdzie martwego dzika, otrzyma 200 złotych. Taka sama suma trafi do myśliwych, którzy odstrzelą lochę dzika.

23 komentarze

  1. igrzyska smierci – wszyscy widly w dlonie i do lasu 200+ czeka

  2. Moim zdaniem koła łowieckie powinny zrobić to za darmo a minister środowiska, zdaje się profesor nie powinien smrodzić powietrza fajkami.

  3. czy 200zł będzie opodatkowane?

    • Stu dwunasty niedorzecznik

      Nieodłączny VAT bierze się nawet za SMS’y typu:”warto pomagatsc”, czy „pomagajmy”, to niby dlaczego nie brać od 200+?

  4. myśliwiy 200 zl za jedna sztuke…??? przecież tu będzie szlo szachrajstwo !! jeden zabije 10 napiszą ze 50 i się podziela haha lktos tgo upilnuje tym razem czuje////////////

  5. Wariaci. Mamy zdrową populację to ją chcą wystrzelać. W zamian przyjdzie ta ze wschodu.

  6. Mam pytanie na jakiej podstawie będą wypłacane te pieniądze myśliwym ,na pdst.odstrzalu?A nie myśliwym co zdjęcie a co wtedy z tym dzikiem martwym kto będzie płacił za utylizacje?

  7. Dziczyznę kl. II rozdrabniamy na szarpaku. Mięso kl. III przepuszczamy przez sitko 3 mm. Fasolę moczymy minimum 12 godzin w wodzie następnie obgotowujemy do miękkości. Wszystkie przyprawy winne być drobno zmielone lub roztarte. Do rozdrabnianych mięs dodaje się sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość mieszamy dodając mączkę ziemniaczaną.

    Z mąki pszennej i smalcu sporządzamy rumianą zasmażkę, która rozprowadzamy wodą (ja robię to bulionem z dzika) i dodajemy koncentrat pomidorowy a następnie paprykę, rozdrobnioną cebulę, maggi i doprawiamy solą.

    Puszki (słoiki) po wyparzeniu napełniamy masą mięsną do poziomu mniej nieco niż połowa puszki a resztę uzupełniamy obgotowaną fasolą. Zalewamy przygotowaną jak wyżej zalewą pozostawiając około 5 mm wolnej przestrzeni u góry puszki na dekielek.

    Wycieramy krawędzie puszek lub słoików i zamykamy.
    Pasteryzujemy.

Z kraju