Nad Lublinem lata policyjny śmigłowiec. Spokojnie to tylko ćwiczenia

Od wczoraj nad Lublinem mieszkańcy mogą zauważyć latający śmigłowiec. To policyjna maszyna, która bierze udział w szkoleniu funkcjonariuszy pododdziałów antyterrorystycznych z całego kraju.

Czytelnicy od wczoraj pytają nas zaniepokojeni śmigłowcem latającym w rejonie dzielnicy Dziesiąta. Uspokajamy, to tylko ćwiczenia organizowane przez Policję.

– Po raz pierwszy Komenda Wojewódzka Policji w Lublinie jest organizatorem szkolenia dla funkcjonariuszy pododdziałów antyterrorystycznych Policji z całego kraju. Podczas trwających trzy dni ćwiczeń główny nacisk położony będzie na praktyczne doskonale umiejętności działań taktyczno – wysokościowych z wykorzystaniem śmigłowca – informuje nadkom. Renata Laszczka-Rusek z KWP Lublin.

Umiejętności, które ćwiczą funkcjonariusze wykorzystywane są później podczas działań bojowych ale także podczas akcji ratowniczych. Ćwiczenia w regionie potrwają do środy.

– Ćwiczenia prowadzone będą na terenie Wielonarodowej Brygady w Lublinie przy ul. Kruczkowskiego, nad zalewem Zembrzyckim oraz nad Jez. Piaseczno – dodaje nadkom. Renata Laszczka-Rusek.

2015-09-08 12:46:20
(fot. Policja, wideo KWP Lublin)

10 komentarzy

  1. Hałas od tego śmigłowca jest naprawdę już uciążliwy

    • o Jezu straszne, nie wytrzymasz już jak polataja sobie nawet te pare dni… juz Ci tak przeszkadzaja…

      • stary ja też sie wkurzam. Pracuję i nie mogę się skupić juz drugi dzień. Kolego jak mieszkasz gdzieś gdzie on nie lata to po co się wypowiadasz. Hałas jest bardzo duży

        • to kup sobie stopery, takie trochę lepsze to 3,50zł Ale macie zryte dekle, niedługo nawet ten ratowniczy będzie wam przeszkadzał. Jak tak zależy wam na ciszy, to wynocha w Bieszczady, albo inne lasy- to jest miasto 400tys. i takie rzeczy obok lotniska, jednostki WP, fabryki lotniczej są normalne!!!

          • Naprawdę już bez przesady, przecież nie latają cały dzień! Bardziej upierdliwy potrafi być sąsiad koszący trawę o 7 rano niż ten śmigłowiec

  2. Chłopaki gotują się na przejazd uchodźców z isis , a w tvłen mówią ze będzie kulturalnie.

  3. A juz myślałem ze to oblawa na mnie

  4. szkoda kasy na takie cwiczenia bo i tak niedlugo nas naplywajacy Islam wykonczy

  5. ciekawe. czytelnicy mieszkają w sporym mieście, a są zaniepokojeni latającym śmigłowcem. zupełnie nie rozumiem, z czego wynika to „zaniepokojenie”.

Pracapraca.lublin112.pl

    Kursy walut

    • USD 3.9319zł 0.13%
    • GBP 4.9277zł 0.44%
    • EUR 4.3438zł 0.03%
    • CHF 3.9668zł 0.14%

    Polub nas

    Darmowe ogłoszenia lokalne

      Materiały wideo

      99. Rocznica Bitwy pod Komarowem (wideo)
      W Zamościu trwa 18 Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny EUROFOLK (wideo)
      W Zamościu trwa XIII Zamojski Festiwal Kultury (wideo)
      Szturm Twierdzy Zamość 2019
      Jutro premiera nowego pokazu na fontannie multimedialnej. Zobacz zwiastun (wideo)

      Co? Gdzie? Kiedy?

      Godzina dla życia – wykład otwarty na temat bezpieczeństwa w ruchu drogowym
      Święto Pieczonego Ziemniaka w Deszkowicach Pierwszych
      Przyjdź na piknik charytatywny, pomóż małej Anielce. Dziewczynka urodziła się z połową serduszka
      120 lat minęło. Strażacy z Nałęczowa będą świętować rocznicę powstania jednostki
      Poznajmy Się: Rodzinny piknik integracyjny na Kryształowym Osiedlu
      x

      Szanowny Czytelniku!

      Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych, dzięki czemu otrzymujesz:

      Lepszą jakość strony. Możemy dostosowywać treści pasujące do poszczególnych grup odbiorców.

      Reklam jest mniej i są bardziej dopasowane do Twoich potrzeb. Dzięki reklamom finansujemy nasz rozwój, dzięki czemu nasz serwis nie wymaga opłat

      Twoje dane są u nas bezpieczne.Zgodę na przetwarzanie danych możesz wycofać w każdej chwili na stronie Polityka Prywatności.

      Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" lub zamykając to okno za pomocą przycisku "x" wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie* przez ITLU sp z o.o. oraz naszych Partnerów, Twoich danych danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Serwisach przez ITLU sp. z o.o. i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług.

      Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody lub cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

      Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania treści i reklam. Więcej przeczytasz w naszej Polityce Prywatności.

      Kto jest administratorem danych osobowych?

      Administratorem Twoich danych osobowych będziemy my, tj. spółka ITLU Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie oraz nasi Partnerzy (reklamodawcy).

      Szczegółowe informacje na temat celów przetwarzania

      Twoje dane uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii będziemy przetwarzać, w tym profilować:

      • w naszych celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych, w celach dokonywania analiz i badania ruchu na stronach, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, w celu dochodzenia praw i roszczeń (podstawa: nasz prawnie uzasadniony interes),
      • w celach marketingowych naszych partnerów-reklamodawców, polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych (podstawa: Twoja zgoda).

      Jeśli wyrazisz na to zgodę nasi Partnerzy będą przetwarzali, w tym też profilowali Twoje dane osobowe uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii w celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie a także badań analitycznych w tych celach.

      Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.

      Twoje prawa

      Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych możesz ją zawsze cofnąć.

      Przysługuje Ci też prawo dostępu do Twoich danych, prawo do ich sprostowania, usuwania, prawo do przenoszenia danych, wyrażenia sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania. Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej na temat Twoich uprawnień przeczytasz tutaj.

      * Do przetwarzania wykorzystywane będą następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje.