Krasnystaw: Piraci drogowi na krajowej 17 w oku policyjnej kamery

W ciągu weekendu krasnostawscy policjanci odnotowali kilkanaście wykroczeń drogowych na drodze krajowej nr 17. Jedno z rażących przewinień to jazda 28-latka z Ukrainy 150km/h w obszarze zabudowanym.

W piątek policjanci krasnostawskiej drogówki zarejestrowali na drodze krajowej kilkanaście wykroczeń, a część zarejestrowała policyjna kamera. Jedno z nich, najbardziej rażące zostało zarejestrowane w miejscowości Izbica. Tam 28-latek z Ukrainy jechał swoim volkswagenem 150 km/h.

Dwaj kolejni kierujący w tej samej miejscowości wyprzedzali inne pojazdy na podwójnej ciągłej.

Za popełnione wykroczenia policjanci nałożyli na amatorów niebezpiecznej jazdy mandaty karne.

Z kolei w Fajsławicach kierujący oplem przekroczył dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym o 38 km/h, nie miał zapiętych pasów bezpieczeństwa, a pojazd prowadził nie mając do tego uprawnień. W tym przypadku funkcjonariusze skierowali sprawę do sądu.

W 2014 roku na terenie powiatu krasnostawskiego doszło do 30 wypadków drogowych. Ponad połowa z nich na drodze krajowej nr 17. Jak wynika ze statystyk najczęstszymi przyczynami tych zdarzeń było niedostosowanie prędkości do warunków ruchu oraz nieprawidłowe manewry.

2015-04-13 11:58:52
(fot. wideo KWP Lublin)

Zobacz również

4 komentarze

  1. czy temu ukraińcowi zabrali prawko czy to tylko działa wobec polaków?

    • Obecnie nie ma przepisów, które umożliwiają zabranie PJ. Pewnie zapłacił 500 zł mandatu na miejscu i pojechał dalej. Jak wejdą przepisy, to pewnie też tylko mandat dostanie.

  2. Szeroka prosta droga a ci straszni bandyci w busach przekroczyli świętą podwójną ciągłą. Mogło być miliony ofiar.

Pracapraca.lublin112.pl

    Kursy walut

    • USD 3.9189zł 0.23%
    • GBP 5.1109zł 0.28%
    • EUR 4.2502zł 0.24%
    • CHF 3.9921zł 0.17%

    Polub nas

    Darmowe ogłoszenia lokalne

      Materiały wideo

      Nowe iluminacje świąteczne na Rynku Wielkim w Zamościu (wideo)
      99. Rocznica Bitwy pod Komarowem (wideo)
      W Zamościu trwa 18 Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny EUROFOLK (wideo)
      W Zamościu trwa XIII Zamojski Festiwal Kultury (wideo)
      Szturm Twierdzy Zamość 2019

      Co? Gdzie? Kiedy?

      Wyprzedaż garażowa stała się już lokalną tradycją
      XI Dzień Historyka na UMCS
      Botaniczna Piątka Lublin – edycja wiosenna
      Zaproszenie do udziału w terenowych akcjach poboru krwi
      Bezpłatne Warsztaty Cheerleadingu! Przyjdź, spróbuj!
      x

      Szanowny Czytelniku!

      Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych, dzięki czemu otrzymujesz:

      Lepszą jakość strony. Możemy dostosowywać treści pasujące do poszczególnych grup odbiorców.

      Reklam jest mniej i są bardziej dopasowane do Twoich potrzeb. Dzięki reklamom finansujemy nasz rozwój, dzięki czemu nasz serwis nie wymaga opłat

      Twoje dane są u nas bezpieczne.Zgodę na przetwarzanie danych możesz wycofać w każdej chwili na stronie Polityka Prywatności.

      Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" lub zamykając to okno za pomocą przycisku "x" wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie* przez ITLU sp z o.o. oraz naszych Partnerów, Twoich danych danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Serwisach przez ITLU sp. z o.o. i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług.

      Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody lub cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

      Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania treści i reklam. Więcej przeczytasz w naszej Polityce Prywatności.

      Kto jest administratorem danych osobowych?

      Administratorem Twoich danych osobowych będziemy my, tj. spółka ITLU Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie oraz nasi Partnerzy (reklamodawcy).

      Szczegółowe informacje na temat celów przetwarzania

      Twoje dane uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii będziemy przetwarzać, w tym profilować:

      • w naszych celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych, w celach dokonywania analiz i badania ruchu na stronach, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, w celu dochodzenia praw i roszczeń (podstawa: nasz prawnie uzasadniony interes),
      • w celach marketingowych naszych partnerów-reklamodawców, polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych (podstawa: Twoja zgoda).

      Jeśli wyrazisz na to zgodę nasi Partnerzy będą przetwarzali, w tym też profilowali Twoje dane osobowe uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii w celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie a także badań analitycznych w tych celach.

      Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.

      Twoje prawa

      Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych możesz ją zawsze cofnąć.

      Przysługuje Ci też prawo dostępu do Twoich danych, prawo do ich sprostowania, usuwania, prawo do przenoszenia danych, wyrażenia sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania. Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej na temat Twoich uprawnień przeczytasz tutaj.

      * Do przetwarzania wykorzystywane będą następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje.