Niedziela, 05 maja 202405/05/2024
690 680 960
690 680 960

Kontrole wykazały, że w kaszy z Janowa Lubelskiego nie było przekroczeń niebezpiecznych substancji

Niezależne badania wykazały, że kasza z Janowa Lubelskiego, która miała zawierać podwyższony poziom pozostałości glifosatu, jest bezpieczna. Obecność tej substancji znajdowała się na granicy wykrywalności i aby zaszkodzić człowiekowi, trzeba by każdego dnia do końca życia zjadać ponad 47 kg tej kaszy dziennie.

20 komentarzy

  1. Pięknie napisane przez prawnika oświadczenie. Podpisane przez Prezesa. Bla bla bla. Papier wszystko przyjmie. A jaka prawda wygląda to wiele osób wie!

  2. TJ. ROSYJSKA RULETKA. JEDNA PARTIA KASZY BĘDZIE MOCNO ZARUTA INNA JUZ NIE! A MOZE ONI ZDAJĄ SOBIE SPRAWE KTÓRA KASZE DAC DO LABORATORIUM A KTÓRA NIE?! DRUGA SPRAWA TAKIE FIREMKI POWINNY BYĆ OBJĘTE JESZCZE SZCZEGOŁOWSZYM NADZOREM NIEZALEŻNYCH FUNDACJI.

  3. TY – Fundacja ? znawco powiedz mi jakim ekspertem może być koleś który jest ekonomistą a jak mu sie znudziło korpo to robi z siebie pseudo znawcę jedzenia? a pomyślałeś jak sie wczytałes że jakoś szybko świat o nich usłyszał? i że może skoro sami proponują oznaczać swoimi znaczkami artykuły to to też skoczek na „pinionszka?” z reguły za znaczek „polskie dobre” „polskie pyszne” czy jakis inny jak ich firmy muszą „w abonamencie w h.. kasy bulić?”
    Poczekajmy zobaczymy jak szybko i za ile będą oferować swoje znaczki na artykuły spożycze – producentom