Poniedziałek, 29 kwietnia 202429/04/2024
690 680 960
690 680 960

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

W kraju pojawiły się bilbordy z podziękowaniami od polskich drobiarzy dla Polaków za to, że jedzą polski drób. Jeden z takich bilbordów pojawił się przy al. Unii Lubelskiej w Lublinie. Akcja promocyjna została sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

Na jednym z bilbordów w Lublinie pojawiło się podziękowanie od polskich drobiarzy, dla Polaków za to, że jedzą polski drób. Na zdjęciu widzimy mężczyznę trzymającego dwie kury oraz napis: „Dziękujemy, że jecie polski drób! To jeden z wielu takich bilbordów, które pojawiły się przy drogach w kraju.

– Tuż przed świętami wielkanocnymi ruszyła wielka kampania billboardowa promująca nasz projekt. To za jej pośrednictwem chcemy podziękować Wam za zaufanie, jakim darzycie polski drób oraz jego hodowców i przetwórców – piszą organizatorzy akcji, czyli Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj.

Należy dodać, że Polacy od lat zajmują czołowe miejsce w dziedzinie produkcji drobiu w Unii Europejskiej i pozostają jednym z czołowych eksporterów tego rodzaju mięsa. Około 20% mięsa drobiowego w Unii Europejskiej pochodzi z Polski. Ponadto branża drobiarska, nie tylko w Polsce, ale i na świecie dynamicznie się rozwija, co świadczy o ciągłym rozwoju świadomości konsumentów, którzy dokonując wyborów zakupowych, decydują się na mięso drobiowe.

Kampania promocyjna pt.: „Wspaniale, że jecie drób”, prowadzona przez Krajową Federację Hodowców Drobiu i Producentów Jaj poświęcona jest przekazywaniu rzetelnych i sprawdzonych informacji na temat polskiego mięsa drobiowego oraz polskich hodowców drobiu.

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

(fot. lublin112.pl)

24 komentarze

  1. jakoś mi to nie wygląda na polskiego rolnika , kurnik i facet jak by holender

  2. Fundusz Promocji Mięsa Drobiowego…
    A po co promować wystarczy, że będzie tańsze niż to przywleczone nie wiadomo skad.

    • Problem w tym, że dzięki PiS-owi trudno o to, aby było tańsze.

    • Nie ma problemu – nakarmić je trzeba zbożem niewiadomego pochodzenia, naszprycować byle czym, najlepiej niech jeszcze rosną blisko Czarnobyla żeby były większe, i już nasz swój wymarzony drób. Ludzie muszą zrozumieć – cena towaru nie jest taka bez powodu. U nas jest produkowane drożej, ale lepiej i jest przede wszystkim kontrolowane.

  3. bezrobotny z winy rządu

    albo bauer

Z kraju