Środa, 19 marca 202519/03/2025
690 680 960
690 680 960

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

W kraju pojawiły się bilbordy z podziękowaniami od polskich drobiarzy dla Polaków za to, że jedzą polski drób. Jeden z takich bilbordów pojawił się przy al. Unii Lubelskiej w Lublinie. Akcja promocyjna została sfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

Na jednym z bilbordów w Lublinie pojawiło się podziękowanie od polskich drobiarzy, dla Polaków za to, że jedzą polski drób. Na zdjęciu widzimy mężczyznę trzymającego dwie kury oraz napis: „Dziękujemy, że jecie polski drób! To jeden z wielu takich bilbordów, które pojawiły się przy drogach w kraju.

– Tuż przed świętami wielkanocnymi ruszyła wielka kampania billboardowa promująca nasz projekt. To za jej pośrednictwem chcemy podziękować Wam za zaufanie, jakim darzycie polski drób oraz jego hodowców i przetwórców – piszą organizatorzy akcji, czyli Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj.

Należy dodać, że Polacy od lat zajmują czołowe miejsce w dziedzinie produkcji drobiu w Unii Europejskiej i pozostają jednym z czołowych eksporterów tego rodzaju mięsa. Około 20% mięsa drobiowego w Unii Europejskiej pochodzi z Polski. Ponadto branża drobiarska, nie tylko w Polsce, ale i na świecie dynamicznie się rozwija, co świadczy o ciągłym rozwoju świadomości konsumentów, którzy dokonując wyborów zakupowych, decydują się na mięso drobiowe.

Kampania promocyjna pt.: „Wspaniale, że jecie drób”, prowadzona przez Krajową Federację Hodowców Drobiu i Producentów Jaj poświęcona jest przekazywaniu rzetelnych i sprawdzonych informacji na temat polskiego mięsa drobiowego oraz polskich hodowców drobiu.

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

Drobiarze dziękują z bilbordów Polakom. Za to, że jedzą polski drób (zdjęcia)

(fot. lublin112.pl)

24 komentarze

  1. Spokojne, już niedługo dzięki PiS-owi będziemy jeść ukraiński.

  2. Ukraiński miliarder
    Ocena: 0

    Dziękujemy ze jecie Ukrainką mąkę z ziarna technicznego i Ukraiński drób!!

  3. Ocena: 0

    – Europie jesteśmy wdzięczni za wsparcie gospodarcze w ramach wolnego handlu. Umowa w formie zniesienia kontyngentów i zniesienia ceł na ukraińskie produkty pozwala nam eksportować do UE i Wielkiej Brytanii (…). W obecnej sytuacji to duże osiągnięcie – w ten sposób Jurij Kosiuk, przed wojną miliarder i numer 5 w rankingu najbogatszych ludzi w Ukrainie podsumował ubiegły rok.
    To główny akcjonariusz (60 proc. akcji) notowanego na giełdzie w Londynie agroholdingu MHP, największego ukraińskiego producenta i eksportera mięsa drobiowego.
    Jak na tragiczny czas wojny, biznes Jurija Kosiuka ma się zaskakująco dobrze. W raporcie z 11 kwietnia ogłoszono, iż spółka odnotowała 255 mln dolarów zysku operacyjnego. Przychody z eksportu wystrzeliły do 1,6 mld dol. (o 330 mln dol. więcej niż rok wcześniej). Z raportu rocznego MHP wynika, że udało się to dzięki otwarciu rynku Unii Europejskiej na drób z Ukrainy. Wcześniej więcej interesów robili z klientami w krajach arabskich i w Afryce.

  4. Ładna propaganda lecz co dzień do kraju wjeżdża 10 tirów z mrożonymi pultuszami drobiowymi a kto zarabia milioner ukraiński będący prezesem fili holenderskiego holdingu drobiarskiego największego w Ukrainie .
    Kurczaki szprycuje się antybiotykami hormonami wzrosty czy też specyfikami pozwalającymi na szybki przyrost masy to u nas zabronione tam dozwolone

  5. A ta banda antypolska rządząca naszym krajem niech ze swoimi rodzinami żre wukraińskie czrnobylskie kurczaki. Smacznego dranie.

  6. Wipasz i cedrob to jaki surowiec?

  7. tvpis to najgorsza telewizja świata nawet ruskie kanały tak nie szczuja

  8. Ocena: 0

    Szkoda gadać pisssuarowa ciemnota i zacofanie nie zna granic . Będzie żar gów…o na talerzu ,a powie ,że to kawior.

    • Najbardziej cieszy mnie fakt że ci co głosowali na peło teraz grzebią w śmietniku.

      • Ocena: 0

        Jacek ,brawo katoliku. A mnie nie cieszy ludzka krzywda kim by nie był.Jestem człowiekiem.

  9. To dopiero wydarzenie! Temat na artykuł, czy raczej pretekst do nakręcania wojny polsko-polskiej? Popatrzcie w komentarze i odpowiedzcie sobie sami. Tak czy inaczej, kliki lecą, jest się czym pochwalić przed reklamodawcami.

  10. nie jem polskiego drobiu, to mięso jest nafaszerowane tylko chemią. Śmierdzi na odległość !!!!

Z kraju

Lubelski biznes

Biznes i handel

Polityka

Społeczeństwo

Zdrowie i styl życia

Nauka i technologia