690 680 960

Zakażenia koronawirusem w restauracji McDonald’s. Ogłoszono „Przerwę techniczną” (zdjęcia)

Wczoraj wyszło na jaw, że jeden z pracowników lubelskiej restauracji McDonald’s jest zakażony koronawirusem. Lokal od razu został zamknięty. 15 osób odsunięto od pracy.

W czwartek zamknięta została restauracja McDonald’s przy al. Spółdzielczości Pracy w Lublinie. Jak nas poinformowali czytelnicy, powodem mają być zakażenia koronawirusem wśród pracowników lokalu. Udało nam się potwierdzić ten fakt.

Wczoraj pracownik restauracji poinformował bowiem przełożonych, o pozytywnym wyniku badania na obecność koronawirusa. Niezwłocznie po otrzymaniu tej informacji lokal został zamknięty dla klientów. O wszystkim powiadomiono też służby sanitarne. W restauracji rozpoczęła się zaś dezynfekcja.

– Czekamy na decyzję stacji Sanitarno-Epidemiologicznej dotyczącą poddania kwarantannie osób, które miały kontakt z zakażonym pracownikiem podczas pracy. Niezależnie od tej decyzji, prewencyjnie, zgodnie z procedurą wewnętrzną odsunęliśmy od pracy osoby, które pracowały z zakażonym we wcześniejszych dniach – wyjaśnia nam Patrycja Pazio z McDonald’s Polska.

Jak ustaliliśmy, chodzi o 15 osób. Firma zapewniła nas również, że zakażony pracownik czuje się dobrze i znajduje się pod nadzorem służb medycznych. Co więcej, jego pracodawca pozostaje z nim w kontakcie i jest gotów udzielić wszelkiej niezbędnej pomocy. Sam lokal został zaś gruntownie zdezynfekowany przez profesjonalną firmę.

Po uzyskaniu od Sanepidu potwierdzenia o braku przeciwskazań, restauracja została ponownie otwarta przy udziale załogi, która nie miała kontaktu z osobą, u której wykryto obecność koronawirusa.

(fot. lublin112)

34 komentarze

  1. A w klubach GOGO i innych bur*** COVID-U 19 NIE MA

  2. Mają skubańce wtyki i „chory”! W podobnej sytuacji inna knajpa mimo dezynfekcji/dezynselcji/deratyzacji itp. blisko tydzień była zamknięta. Ale cóż, to nie była restauracja…

  3. Powinni wszystkie bary że śmieciowym jedzeniem pozamykać. Ludziom nie chce się w domu robić posiłków i jeszcze dzieci tam ciągną.

  4. Restauracja? Raczej paszodajnia. A najlepiej im idzie sprzedawanie soli z nieznacznym dodatkiem frytek.

  5. Dlaczego nie szuka się uczestników restauracji tak jak szuka się uczestników Mszy?

  6. czy wykonano losowanie PCR?

    Czy przed re-otwarciem budy wykonano wszystkim pracownikom testowe losowania wyników PCR?

  7. Ciekawe ile właściciel weźmie odszkodowania za tą sytuację i ile skasuje ten niby to zarażony pracownik? Słyszałem o przypadku w rodzinie że lekaż (celowo z błędem) zmarłej wpisał w akcie zgonu ze zmarła na covida,rodzina zaprotestowała a doktorek na to to podajcie szpital do sądu. Oni celowo piszą że ktoś zmarł na covida bo mają ogromną kasę dla szpitala a może też i dla siebie. Lekaże pracując na etacie boją się zarażenia ale już w prywatnym gabinecie ich covid nie dopadnie

  8. Jak mozna maka nazywac restauracja?

    • re Wt – Jak mozna maka nazywac restauracja?

      Tak samo, jak ten globalny szwindel pandemią.

      Tak samo. Swiatem rządzą masonskie korpo i ich media…

    • re Wt – Jak mozna maka nazywac restauracja?

      Tak samo, jak ten globalny szwindel pandemią.

      Swiatem rządzą masonskie korpo, ich lokalne pacynki i ich media…
      Wmówią CI wszystko.

  9. Pracuję w firmie kurierskiej gdzie jest prawie 100 osób na hali. Czy jak wykryją u jednego kuriera covid-19 to zamkną filie i na kwarantanne pójdą odbiorcy paczek z całego regionu? (tj. kilka tysiecy odbiorców na 1 dzień). Ciekawe…

Materiały wideo

Lubelscy policjanci wzięli udział w akcji #GaszynChallenge (wideo)
Nowe iluminacje świąteczne na Rynku Wielkim w Zamościu (wideo)
99. Rocznica Bitwy pod Komarowem (wideo)
W Zamościu trwa 18 Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny EUROFOLK (wideo)
W Zamościu trwa XIII Zamojski Festiwal Kultury (wideo)

Co? Gdzie? Kiedy?

Festyn Ludowy „U Cioci Pauliny”
Święto Kwitnącej Lipy
Bukowskie Jagodzianki. Gwiazdą wieczoru będą Pogwizdani
Dni Konstantynowa. Gwiazdą wieczoru będzie MiłyPan.
Święto Róż w Końskowoli