Zakażenia koronawirusem w restauracji McDonald’s. Ogłoszono „Przerwę techniczną” (zdjęcia)
17:27 16-10-2020

W czwartek zamknięta została restauracja McDonald’s przy al. Spółdzielczości Pracy w Lublinie. Jak nas poinformowali czytelnicy, powodem mają być zakażenia koronawirusem wśród pracowników lokalu. Udało nam się potwierdzić ten fakt.
Wczoraj pracownik restauracji poinformował bowiem przełożonych, o pozytywnym wyniku badania na obecność koronawirusa. Niezwłocznie po otrzymaniu tej informacji lokal został zamknięty dla klientów. O wszystkim powiadomiono też służby sanitarne. W restauracji rozpoczęła się zaś dezynfekcja.
– Czekamy na decyzję stacji Sanitarno-Epidemiologicznej dotyczącą poddania kwarantannie osób, które miały kontakt z zakażonym pracownikiem podczas pracy. Niezależnie od tej decyzji, prewencyjnie, zgodnie z procedurą wewnętrzną odsunęliśmy od pracy osoby, które pracowały z zakażonym we wcześniejszych dniach – wyjaśnia nam Patrycja Pazio z McDonald’s Polska.
Jak ustaliliśmy, chodzi o 15 osób. Firma zapewniła nas również, że zakażony pracownik czuje się dobrze i znajduje się pod nadzorem służb medycznych. Co więcej, jego pracodawca pozostaje z nim w kontakcie i jest gotów udzielić wszelkiej niezbędnej pomocy. Sam lokal został zaś gruntownie zdezynfekowany przez profesjonalną firmę.
Po uzyskaniu od Sanepidu potwierdzenia o braku przeciwskazań, restauracja została ponownie otwarta przy udziale załogi, która nie miała kontaktu z osobą, u której wykryto obecność koronawirusa.
(fot. lublin112)
A w klubach GOGO i innych bur*** COVID-U 19 NIE MA
Jest . Wsadzie jest.
Mają skubańce wtyki i „chory”! W podobnej sytuacji inna knajpa mimo dezynfekcji/dezynselcji/deratyzacji itp. blisko tydzień była zamknięta. Ale cóż, to nie była restauracja…
Powinni wszystkie bary że śmieciowym jedzeniem pozamykać. Ludziom nie chce się w domu robić posiłków i jeszcze dzieci tam ciągną.
Masz rację jak widzę jak ktoś kupuje coś na cpn o 7.00 f
Restauracja? Raczej paszodajnia. A najlepiej im idzie sprzedawanie soli z nieznacznym dodatkiem frytek.
Pasza to dobre pozywienie to jest szybko i niby zdrowo
A ty co sprzedajesz?czym chandlujesz? pewnie śmierdzące kebaby? Marny knajpiarzyno he he. Zazdrość co .
Dlaczego nie szuka się uczestników restauracji tak jak szuka się uczestników Mszy?
Czy przed re-otwarciem budy wykonano wszystkim pracownikom testowe losowania wyników PCR?
Ciekawe ile właściciel weźmie odszkodowania za tą sytuację i ile skasuje ten niby to zarażony pracownik? Słyszałem o przypadku w rodzinie że lekaż (celowo z błędem) zmarłej wpisał w akcie zgonu ze zmarła na covida,rodzina zaprotestowała a doktorek na to to podajcie szpital do sądu. Oni celowo piszą że ktoś zmarł na covida bo mają ogromną kasę dla szpitala a może też i dla siebie. Lekaże pracując na etacie boją się zarażenia ale już w prywatnym gabinecie ich covid nie dopadnie
Jak mozna maka nazywac restauracja?
re Wt – Jak mozna maka nazywac restauracja?
Tak samo, jak ten globalny szwindel pandemią.
Tak samo. Swiatem rządzą masonskie korpo i ich media…
re Wt – Jak mozna maka nazywac restauracja?
Tak samo, jak ten globalny szwindel pandemią.
Swiatem rządzą masonskie korpo, ich lokalne pacynki i ich media…
Wmówią CI wszystko.
Pracuję w firmie kurierskiej gdzie jest prawie 100 osób na hali. Czy jak wykryją u jednego kuriera covid-19 to zamkną filie i na kwarantanne pójdą odbiorcy paczek z całego regionu? (tj. kilka tysiecy odbiorców na 1 dzień). Ciekawe…