„Marsz Niepodległości” zmienia formułę. Jest oświadczenie organizatorów

Pojawiło się oświadczenie Stowarzyszenia „Marsz Niepodległości”, w sprawie obchodów uroczystości 11 listopada. Nie będzie przemarszu przez Warszawę, organizatorzy zapraszają na wspólny przejazd samochodami i motocyklami.

W tym roku Marsz Niepodległości będzie zmotoryzowany, poinformował Robert Bąkiewicz prezes Zarządu Stowarzyszenia „Marsz Niepodległości”. Organizatorzy zapraszają wszystkich na godz. 14:00 na rondo R. Dmowskiego w Warszawie.

O zmienionej formule zgromadzenia Robert Bąkiewicz poinformował w wydanym oświadczeniu.

– W tym roku, mając na uwadze bezpieczeństwo naszych uczestników, a przede wszystkim weteranów, którzy co roku nam towarzyszyli, zdecydowaliśmy się zmienić formułę naszego wydarzenia. 11 listopada zapraszamy wszystkich Polaków do tego, aby przyjechać do Warszawy na rondo Romana Dmowskiego samochodami i motocyklami. Widzimy się jak co roku o godz. 14:00. Zachęcamy do oflagowania i i przyozdobienia pojazdów barwami narodowymi. Pomimo krytycznej oceny podejmowanych działań w zakresie zwalczania COVID-19 i wynikających z tego negatywnych reperkusji dla wszystkich Polaków naszym zdaniem patriotyzm to w dużej mierze odpowiedzialność za drugiego człowieka i własną wspólnotę – czytamy w oświadczeniu.

Jednocześnie prezes Stowarzyszenia „Marsz Niepodległości” zaznaczył, że środowiska patriotyczne odcinają się od próby destabilizacji i anarchizacji życia politycznego i społecznego państwa, które w ostatnich tygodniach byty podejmowane przez środowiska lewicowe i liberalne.

(fot. lublin112.pl)

24 komentarze

1. to nie marsz jak ma jechać … raczej parada . tylko niemieckie auta zabronione , chyba że kradzione …tzn. zdobyczne

2. Brawo , proszę brać przykład lewaczki i antypolacy …

3. BÓG HONOR OJCZYZNA ….co wy czerwone lewaki możecie o tym wiedzieć , *** się z dziada pradziada , wiecie tylko jak się sprzedawać ….

Materiały wideo

Lubelscy policjanci wzięli udział w akcji #GaszynChallenge (wideo)
Nowe iluminacje świąteczne na Rynku Wielkim w Zamościu (wideo)
99. Rocznica Bitwy pod Komarowem (wideo)
W Zamościu trwa 18 Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny EUROFOLK (wideo)
W Zamościu trwa XIII Zamojski Festiwal Kultury (wideo)

Co? Gdzie? Kiedy?

Ireneusz Krosny „Mowa ciała” w amfiteatrze na Poczekajce
Zaproszenie na terenowe akcje poboru krwi
Rekrutacja do drużyny futbolu australijskiego
Światowy Dzień Zwierząt – Dzień Otwarty Schroniska
Seniorze! Jak nie dać się jesiennej chandrze, nie nudzić się w domu, a przy okazji zaoszczędzić? Wszystkiego dowiesz się w Galerii Olimp!