Poniedziałek, 29 kwietnia 202429/04/2024

Kasjan Wyligała stracił stanowisko prezesa kopalni w Bogdance. Odwołano też jego zastępców

W piątek wymieniono sześcioro członków rady nadzorczej Bogdanki, dziś ze stanowiskami pożegnali się prezes spółki oraz dwóch jego zastępców. Przyczyny odwołania nie zostały podane.

W poniedziałek, decyzją Rady Nadzorczej spółki Lubelski Węgiel „Bogdanka” odwołany został prezes zarządu kopalni Kasjan Wyligała. To samo dotyczy jego zastępów: Dariusza Dumkiewicza, który odpowiadał za sprawy handlu i inwestycji oraz Adama Partykę nadzorującego sprawy pracownicze i społeczne. Przy czym ten ostatni na stanowisku pozostanie jeszcze do końca miesiąca.

Przyczyny odwołania nie zostały podane. Poinformowano jedynie, że do czasu powołania nowego prezesa zarządu, kopalnią będzie zarządzał członek Rady Nadzorczej spółki Sławomir Krenczyk.

Są to kolejne zmiany kadrowe w Bogdance. W piątek Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie spółki wymieniło sześcioro członków rady nadzorczej. Do jej składu powołani zostali: Bartosz Krysta, Szymon Jankowski, Sławomir Krenczyk, Magdalena Makieła, Daniel Frąc oraz Paweł Cygan. Tym samym rada liczy teraz ośmiu członków.

1. Podyplomowy Adaś

Martwie się o towarzysza Adasia. Jedyne co chłop zrobił to ustawienie swojego kumpla Mariusza.
    Jak żyć?

2. Kwestią czasu POzastaje fakt „postawienie w stan likwidacji” bo tak zdecydowali nadrzędni gefrajtera hyżego – gubernia sie rozrasta !!