W warzywach na patelnię wyprodukowanych przez lubelską firmę dla ogólnopolskiej sieci sklepów, wykryto groźną dla zdrowia a nawet życia bakterię. Produkt został wycofany z obrotu.
Ciekawe w takiej sytuacji jak ta, czy np prokuratura nie może przeprowadzić postępowania w kierunku, czy taka firma spożywcza mogła o tym wiedzieć wcześniej, ale nic z tym nie robić? Bo jakby tak było to celowe narażenie jest wtedy. A to już nie są żarty…
remik
ta firma to od lat 5 bankrut
Iza
Dlaczego bankrut?
Hrabianka
Dlaczego produkty spożywcze nie są badane przed wypuszczeniem na rynek?? Szczególnie mrożonki?
Józek
U nas wszelkie instytucje mające sprawować pieczę nad naszym zdrowiem ,działają czysto teoretycznie i zwykle po fakcie ,bo to nie one wykrywają takie zagrozenie jak opisane w artykule .Wszyscy znamy legendarną wrecz „skuteczność ” choćby sanepidu
Tom78
A słyszałem, że warzywa są zdrowe 😉
otua
Szczególnie te podlewane gnojówką, przecież to naturalny nawóz.
Marynarz
Firmy.lokale,restauracje,szkoly-to co jest podawane dzieciom w szkołach ,w szpitalach ja pytam gdzie są odpowiednie służby ,prozne gadanie
qwerty
To co w firmie nie ma laboratorium żeby wykryć takiej bakterii?
ddrhrdh
ktos mi powie jak oni robią te syfy???? skoro to tylko „zbieranie warzywa …mycie….i mrożenie”??
Gość
Dobrze że ja tego jedzenia mrożonego nigdy nie kupuje, i dziwię się że ludzie to kupują i karmią tym swoje dzieci, dla mnie te wszystkie mrożonki najlepiej wszystkie wycofać nawet owocowe mrożone żenada że ktoś to je
Valdi
Ci co kupili i spożyli mogą sobie wybierać działkę i odpowiedzialnych nie ma i nie będzie ludzie to najgorszy sort sami siebie unicestwią i to za ten zadbany grosz
jaaaaa
sanepid tam powinien byc czesciej duzo i w innej firmie robiacej parowki,gdzie mieso lezy czesto na ziemi a pracownicy depcza je brudnymi butami roboczymi. po czym to mieso nie trafia do odpadow tylko niestety do produkcji 🙁
Ciekawe w takiej sytuacji jak ta, czy np prokuratura nie może przeprowadzić postępowania w kierunku, czy taka firma spożywcza mogła o tym wiedzieć wcześniej, ale nic z tym nie robić? Bo jakby tak było to celowe narażenie jest wtedy. A to już nie są żarty…
ta firma to od lat 5 bankrut
Dlaczego bankrut?
Dlaczego produkty spożywcze nie są badane przed wypuszczeniem na rynek?? Szczególnie mrożonki?
U nas wszelkie instytucje mające sprawować pieczę nad naszym zdrowiem ,działają czysto teoretycznie i zwykle po fakcie ,bo to nie one wykrywają takie zagrozenie jak opisane w artykule .Wszyscy znamy legendarną wrecz „skuteczność ” choćby sanepidu
A słyszałem, że warzywa są zdrowe 😉
Szczególnie te podlewane gnojówką, przecież to naturalny nawóz.
Firmy.lokale,restauracje,szkoly-to co jest podawane dzieciom w szkołach ,w szpitalach ja pytam gdzie są odpowiednie służby ,prozne gadanie
To co w firmie nie ma laboratorium żeby wykryć takiej bakterii?
ktos mi powie jak oni robią te syfy???? skoro to tylko „zbieranie warzywa …mycie….i mrożenie”??
Dobrze że ja tego jedzenia mrożonego nigdy nie kupuje, i dziwię się że ludzie to kupują i karmią tym swoje dzieci, dla mnie te wszystkie mrożonki najlepiej wszystkie wycofać nawet owocowe mrożone żenada że ktoś to je
Ci co kupili i spożyli mogą sobie wybierać działkę i odpowiedzialnych nie ma i nie będzie ludzie to najgorszy sort sami siebie unicestwią i to za ten zadbany grosz
sanepid tam powinien byc czesciej duzo i w innej firmie robiacej parowki,gdzie mieso lezy czesto na ziemi a pracownicy depcza je brudnymi butami roboczymi. po czym to mieso nie trafia do odpadow tylko niestety do produkcji 🙁