Spowodował kolizję i uciekł. Trzeźwieje w policyjnym areszcie

Policjanci z Łęcznej zatrzymali mężczyznę, który doprowadził do kolizji i uciekł. Zatrzymany trzeźwieje w policyjnym areszcie.

W piątek wieczorem w Łysołajach w powiecie łęczyńskim doszło do kolizji dwóch pojazdów. Kierowca jednego z aut chwilę po zdarzeniu uciekł.

Ze wstępnych ustaleń policjantów wynika, że kierujący samochodem marki Audi 21-latek zauważył, że poruszający się z naprzeciwka samochód niebezpiecznie zmierza w jego kierunku. Mimo, że zjechał maksymalnie na prawo nie udało się uniknąć kolizji. Pojazdy otarły się bokami. Kierujący daewoo przejechał jeszcze kilkaset metrów, zatrzymał samochód i uciekł.

Policjanci rozpoczęli poszukiwania uciekiniera. Nie było łatwo, ponieważ pojazd nie został przerejestrowany na aktualnego użytkownika. Kiedy mundurowi dotarli do właściciela, ten spał. Podczas rozmowy mężczyzna nie potrafił sensownie wytłumaczyć policjantom, co stało się z pojazdem i jak spędził ostatnie godziny. Był nietrzeźwy, miał blisko 1,5 promila alkoholu.

Jak się okazało zatrzymany mężczyzna posiada aktywny do 2019 roku sądowy zakaz prowadzenia pojazdów. Samochód, który brał udział w zdarzeniu został zabezpieczony do dokładnych badań kryminalistycznych.

Zatrzymanemu grozi karą do 5 lat pozbawienia wolności.

2018-01-13 10:04:30
(fot. Policja Łęczna)

Zobacz również

15 komentarzy

  1. I co z tego że pijany wsiok-bandyta drogowy ma zakaz ?

    • Jeśli przyjmiemy, że osoba kierująca pojazdem mechanicznym w stanie nietrzeźwości łamie prawo, to Państwo powinno mieć możliwość konfiskaty narzędzia przestępstwa, czyli w tym wypadku auta. Były takie próby parę lat temu, ale Trybunał Konstytucyjny wydał orzeczenie wtedy, że jest to nie zgodne z Konsytuacją. Orzeczeń nie jestem godny podważać, ale im większy status posiadania, tym zazwyczaj droższe auta, więc potencjalnych właścicieli podróżowania drogimi autami, byłoby wtedy bardziej kosztowało i może w tym problem. Ile jeszcze ludzi musi zostać zabitych i rannych przez jeżdżących pijaków za kółkiem, by zabrać im taką możliwość?

  2. Powinien trzezwieć trzy miesiące a następnie przed oblicze Sądu i usłyszeć, co dalej. Inaczej do rozumu nie przemówi.
    Za pobyt, rachunek w formie odpowiedniej wysokości grzywny.

  3. jak nam przekazano

    jaki areszt na syberie niech odsnieza patol

  4. Zakazy dla pijaków i wszelkich innych degeneratów ,są tak samo skuteczne jak witamina c na przeziebienie

  5. Oczywiście nikt w domu nie wiedział że ochlaptus nie ma prawka i ma zakaz za picie? Samochód pewnie trzymał w krzakach żeby sie nikt nie dowiedział. Rodzina przygłupa powinna odpowiadać za współudział w spowodowaniu kolizji. Ale chyba nie ma takiego prawa. Ludzie ogarnijcie się.

  6. Zadne z was nie zastanowilo sie nad trescia tego artykulu. W zadnym wyapdku nie bronie osoby ktora kierowala tym samochodem i spowodowala kolizje. Wiadomo z nim – na Sybir, czy dozywocie.
    Kto z Was jednak ma pewnosc ze to wlasnie on prowadzil ten samochod? W artykule fakt podano informacje o tym ze pijany koles ktorego znalezli funkcjonariusze jest wlascicielem samochodu, ale skoro nie potrafil on wyjasnic czy w ogole byl w domu czy poza nim na jakiej podstawie z tresci tego artykulu mozna wnioskowac ze to on prowadzil?

    Ja wszystko rozumiem ludzie, ale najpierw trzeba udowodnic ze chociazby on siedzial za kolkiem? W tym wypadku nie wiadomo nawet czy wychodzil z domu. Przeczytajcie prosze ten artykul ze zrozumieniem zanim kogos skazecie „na smierc” 🙂

    Moje odczucia co do pijanych kierowcow sa podobne – trzymac w zamknieciu prze lata.

    Ten czlowiek byl tak pijany, ze nawet nie wie czy z domu sie ruszal 🙂 A zdaje sie nikt go nie widzial? Tzn nie ma o tym mowy w artykule. 🙂

    Pozdrawiam

    • Złapią cię za rękę, mów, że to nie twoja ręka. Grubymi nićmi szyty Twój komentarz.

    • Zdejmą odciski palców z kierownicy i będzie wiadomo. Poza tym 1.5 promila to nie jest taka ilość żeby spać i nic nie kojarzyć, trafiali się tacy co jechali „wężykiem” mając ponad 2 promile i jeszcze dyskutowali że nic nie pili. A recydywa poklęczy i popłacze a potem znowu będzie jeździł po pijaku.

Pracapraca.lublin112.pl

    Kursy walut

    • USD 3.9624zł -0.37%
    • GBP 5.1489zł 0.38%
    • EUR 4.2996zł -0.05%
    • CHF 4.0537zł -0.01%

    Polub nas

    Darmowe ogłoszenia lokalne

      Materiały wideo

      Nowe iluminacje świąteczne na Rynku Wielkim w Zamościu (wideo)
      99. Rocznica Bitwy pod Komarowem (wideo)
      W Zamościu trwa 18 Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny EUROFOLK (wideo)
      W Zamościu trwa XIII Zamojski Festiwal Kultury (wideo)
      Szturm Twierdzy Zamość 2019

      Co? Gdzie? Kiedy?

      Zbadaj swoje płuca w Nałęczowie
      Żołnierze Wyklęci – wielkie obchody Dnia Pamięci w Chełmie
      Zagrają dla Jasia Bednarza. Chłopiec cierpi na chorobą genetyczną – zespół Aperta
      Pokazywanie miasta. Drugi spacer z perspektywy osoby niewidomej
      Zaproszenie na wystawę „Miejsca, które były”
      x

      Szanowny Czytelniku!

      Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych, dzięki czemu otrzymujesz:

      Lepszą jakość strony. Możemy dostosowywać treści pasujące do poszczególnych grup odbiorców.

      Reklam jest mniej i są bardziej dopasowane do Twoich potrzeb. Dzięki reklamom finansujemy nasz rozwój, dzięki czemu nasz serwis nie wymaga opłat

      Twoje dane są u nas bezpieczne.Zgodę na przetwarzanie danych możesz wycofać w każdej chwili na stronie Polityka Prywatności.

      Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" lub zamykając to okno za pomocą przycisku "x" wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie* przez ITLU sp z o.o. oraz naszych Partnerów, Twoich danych danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Serwisach przez ITLU sp. z o.o. i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług.

      Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody lub cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

      Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania treści i reklam. Więcej przeczytasz w naszej Polityce Prywatności.

      Kto jest administratorem danych osobowych?

      Administratorem Twoich danych osobowych będziemy my, tj. spółka ITLU Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie oraz nasi Partnerzy (reklamodawcy).

      Szczegółowe informacje na temat celów przetwarzania

      Twoje dane uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii będziemy przetwarzać, w tym profilować:

      • w naszych celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych, w celach dokonywania analiz i badania ruchu na stronach, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, w celu dochodzenia praw i roszczeń (podstawa: nasz prawnie uzasadniony interes),
      • w celach marketingowych naszych partnerów-reklamodawców, polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych (podstawa: Twoja zgoda).

      Jeśli wyrazisz na to zgodę nasi Partnerzy będą przetwarzali, w tym też profilowali Twoje dane osobowe uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii w celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie a także badań analitycznych w tych celach.

      Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.

      Twoje prawa

      Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych możesz ją zawsze cofnąć.

      Przysługuje Ci też prawo dostępu do Twoich danych, prawo do ich sprostowania, usuwania, prawo do przenoszenia danych, wyrażenia sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania. Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej na temat Twoich uprawnień przeczytasz tutaj.

      * Do przetwarzania wykorzystywane będą następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje.