Magda Gessler przeprowadza „Kuchenne Rewolucje” w Lublinie. Pizza Lover zmienia się w Dieci Finestre (zdjęcia)
08:46 23-05-2025 | Autor: redakcja

W czwartek na lubelskim Starym Mieście odbyła się degustacja jednej z przystawek zaproponowanych przez Magdę Gessler. Podczas wydarzenia właściciel lokalu zapraszał mieszkańców na uroczystą kolację, która będzie zwieńczeniem kulinarnej rewolucji. To właśnie tego wieczoru lokal oficjalnie zaprezentuje efekty zmian, które wprowadziła znana restauratorka.
Choć szczegóły nowego menu pozostają na razie tajemnicą, wiele osób zastanawia się, czy pizza – dotychczasowy symbol Pizza Lover – pozostanie w karcie dań. Oficjalnych informacji jeszcze nie ma, jednak jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, emisja odcinka z lubelską restauracją planowana jest na połowę października bieżącego roku.
Na profilu Pizza Lover w mediach społecznościowych pojawił się wymowny wpis:
„Przyjechała….
Okazało się, że wszyscy jesteśmy tutaj za słodcy więc mamy ostrą rewolucję!
Nowy towar tzw. 'pierwszy raz za darmo’ rozdaję w czwartek wieczorem.
Od piątku mój portfel przestaje mieć anoreksję!
Jak myślicie, czy znalazł się w końcu ktoś, kto zawinie mnie w dywan?
Daj znać w komentarzu, z kim w czwartek wieczorem będziesz na głodzie, trzeba to przetestować”.
Właściciel lokalu, zachęca do śledzenia wydarzeń, nie zdradza jednak, co dokładnie dzieje się za zamkniętymi drzwiami restauracji. Jedno jest pewne – udział w „Kuchennych Rewolucjach” może znacząco zmienić oblicze tego miejsca. Fani dotychczasowej kuchni z niecierpliwością oczekują, czy ich ulubione dania znajdą się w nowej ofercie.
Choć metamorfoza lokalu trwa, widać już efekty wizualne zmian – nowy szyld i zmieniona aranżacja wnętrza to dopiero początek. Czy Dieci Finestre zyska nową renomę na kulinarnej mapie Lublina? Przekonamy się już wkrótce.
„Kuchenne Rewolucje” to popularny program telewizyjny emitowany od 2010 roku na antenie TVN, w którym Magda Gessler – restauratorka, autorka książek kulinarnych i osobowość medialna – odwiedza lokale gastronomiczne zmagające się z problemami. Celem programu jest poprawa jakości serwowanych potraw, zmiana wystroju wnętrz, wprowadzenie nowego menu oraz przeszkolenie personelu. W ciągu kilku dni Gessler dokonuje kompleksowej transformacji restauracji, która kończy się uroczystą kolacją, mającą sprawdzić efekty przeprowadzonych zmian.
Galeria zdjęć





Początek konca tej knajpy
Dla mnie ten lokal skończył się już dawno.
Pizza była do duszy, ledwo ciepła,czekać na dostawę trzeba było o ponad godzinę dłużej niż było mówione przy zamówieniu. Dodam tylko, że miejsce dostawy 2 km od lokalu.
Super ta nowa nazwa lokalu, taka nie do zapamiętania dla normalnego człowieka.
Nigdy w życiu do ust nic nie wezmę od tej baby. Kilka lat temu w Zakopanem byłem z żoną i dziećmi na lodach w lokalu Pani Magdy. Efekt zmarnowane wakacje, zatruliśmy się lodami. Nigdy więcej.
Bojkotować lokale, tam gdzie syfiarą przebywała i przebywa.
i zaraz padnie jak to po rewolucjach ma byc szoł a nie zarobek
W pidżamie przyszedł na spotkanie z kuchenną rekolekcjonistką ?
No cóż… Liczę, że właścicielom uda się z innym biznesem, po własnemu.
Czyli już po pizzerii za jakieś 2 miesiące. Padają jak muchy bo wizycie tej hipokrytki a dalej się nabieraja.
Muchy najlepsze w cukrze z cynamonem, mniam.
Nazwę na pewno wszyscy zapamiętają!
Skoro ta pizzeria była taka popularna, to po co jej rewolucje?
Skoro jak pisze xcxc pizza była marna, to dlaczego były kolejki i oczekiwanie przy dostawie?
Czy rolą pani Magdy było dodanie czegoś od siebie – unikalnego przepisu na ciasto czy sos do pizzy? Czy raczej przegląd personelu i podebranie najlepszych do swojej/zaprzyjaźnionej knajpy w większym mieście?
Czy to dlatego rewolucje dość rzadko kończą się sukcesem?
Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi…