Piątek, 29 marca 202429/03/2024
690 680 960
690 680 960

Sprawdzili lubelskie lokale z kebabem oraz kuchnią chińską i włoską. Tylko w dwóch nie było zastrzeżeń

Ser sałatkowy zamiast fety, mięso wołowo – indycze w kebabie z baraniny, brak składu w gotowych produktach czy też przeterminowane produkty. To główne grzechy lokali serwujących m.in. potrawy kuchni chińskiej czy tureckiej. W 11 na 13 skontrolowanych obiektów inspektorzy stwierdzili nieprawidłowości.

50 komentarzy

  1. W lokalu na Deptaku, Pani robiąca kebaby -przyjmuje kase a potem tymi brudnymi rękami bez rękawiczek robi kebaba .zjadlam tylko środek-reszta do śmieci. Ludzie OGARNIJCIE sie. Jak robicie jedzenie to minimum higieny by sie przydało. Na rękawiczki jednorazowe was nie stać?

  2. To była kontrola w dzień, a teraz wyobraźcie sobie co robią w nocy, kiedy Sanepid „śpi”? Poza przyjmowaniem pieniędzy i jednoczesnym podawaniem brudnymi rękami kebabów, oszukiwaniem na ilości alkoholu za który płacimy, zdarza się surowe po części mięso. Może na Ukrainie tak się jada?

  3. Pamiętam jak parę lat temu sanepid podawał do publicznej wiadomości lokale w których stwierdzono uchybienia. Dlaczego teraz tego nie robi? Właściciel lokalu dostanie 200 zł mandatu i dostanie zajadów że śmiechu!
    Gdyby klienci dowiedzieli się że ich robi w konia, to nie byłoby mi do śmiechu!

  4. Co to jest za kara 550 złotych?!

Z kraju