Czwartek, 28 marca 202428/03/2024
690 680 960
690 680 960

Restaurant Week po raz pierwszy w Lublinie. Trzydaniowy obiad za 39 złotych

Zbliża się 6 edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji, w którym klienci mogą spróbować specjalnego menu w atrakcyjnej cenie. Wydarzenie po raz pierwszy zagości w Lublinie.

Restaurant Week, czyli Festiwal Najlepszych Restauracji, na początku kwietnia zagości również w Lublinie. W ciągu dziesięciu dni, mieszkańcy będą mieli okazję spróbowania trzydaniowego posiłku w atrakcyjnej cenie, znacznie poniżej tej, która widnieje w menu. Za przystawkę, danie główne oraz deser klienci zapłacą 39 zł. Co więcej, często specjalnie na tą okazję, restauracje przygotowują wyjątkowe dania, które nie widnieją na co dzień w karcie.

Część restauracji biorących udział w Restaurant Week przygotowuje nie jedną ale dwie opcje menu na czas tego wydarzenia. Ideą Festiwalu jest przede wszystkim propagowanie kwitnącej kultury restauracyjnej i zachęcanie do spędzania czasu na wspólnym posiłku w najbliższym gronie rodziny i przyjaciół. – Tematem przewodnim najbliższego Festiwalu Najlepszych Restauracji jest hasło „Kwitnąca scena restauracyjna”, pod którym kryje się zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat – mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni – wyjaśniają organizatorzy.

W pierwszej lubelskiej edycji festiwalu weźmie udział 14 lokali: Valentino. Chleb i Wino, Hotel i Restauracja Piano, Atrium – Ristorante Pizzeria, Arte del gusto, Kardamon Restaurant, Od Kuchni, Restauracja Toskania, Orient Express, INSOMNIA pub & restaurant, Hotel Luxor, IBB Grand Hotel Lublinianka – Restauracja BelEtage, Hotel Europa, Le Monde
oraz Winestone – Hotel Mercure. Wydarzenie swoim Honorowym Patronatem wspiera Prezydent Miasta Lublin. Kulinarnych popisów szefów kuchni będzie można skosztować w dniach od 1 do 10 kwietnia.

Restaurant Week po raz pierwszy w Lublinie. Trzydaniowy obiad za 39 złotych

(fot. materiały organizatora)
2016-03-20 08:00:31

15 komentarzy

  1. Hugozlachodługo

    Za 39zł nikt łachy nie robi.

  2. Makro robili kilka lat taka akcje pod tytułem Korona Smakosza. Wybrane min 3 dania -50% przez weekend. Makro fajnie to wymyślili, niech inni sie uczą.

  3. Same drogie knajpy ktore w wiekszosci to az piszcza za klientela 😉

  4. Dla mnie 39 zł za obiad to nie jest tak tanio…ale rozumiem, restauracja, koszty.

    • 3 dania za 39 złoty to nie jest tak tanio ? w ,,najlepszych restauracjach ” (osobiście brakuje tu wielu bardzo dobrych restauracji)

  5. Za 39pln to wyjadę na wczasy pod gruszę i nazbieram sobie szczawiu i mirabelek na cały rok.

  6. 39zł – 39 cebularzy, rachunek jest prosty 🙂

  7. Ja dla odmiany zapłacił bym więcej byleby zjeść coś ze smakiem. Kiedyś dało się zjeść u Szewca…dziś..ostatecznie, to samo w innych na Starym Mieście, ale ponoć taki mamy rynek.. Najlepiej dużo i byle jak ala Karczma BIDA… No może Stół i Wół ratuje nieco sytuację ze stekami i Kardamon, nudno, ale smacznie…

    • Poważnie? Steki są lepsze w Red Rock City, warto tez odwiedzić 16 stołów, Mandragorę, Ivo Italian, Rynek 5, Czarcią czy Browar Grodzka 15… Jest mnóstwo świetnych lokali w Lublinie – z dobrym jedzeniem i atmosferą.
      A 39 za 3 dania dobrej jakości to śmieszna cena, biorąc pod uwage że nierzadko za dobre mieśo na danie główne kosztuje więcej.

      • Potwierdzam 🙂 w koncu ktos sie wypowiedzial kto faktycznie chodzi po lubelskich knajpach 🙂

  8. Za 39 zł to niech mnie w pyte cmokną, za tą kasę to dwie osoby smacznie się najedzą do syta u braci Mazurów.

  9. Żadna łaska – regularnie jadam lunche w Zielonym Wiatraku (w SPAOrkana) za 19 zł – podane fest, świetne w smaku.

Z kraju