Skupy nie przyjmują już pomidorów, a w momencie kiedy jeszcze je skupowano kosztowały niespełna 30 groszy za kilogram. Rolnicy pozbywają się zbiorów rozsypując tony pomidorów na polach.
Nikt Ci po złotówce nie sprzeda bo jak juz gospodarz dorwie klienta to sobie zażyczy więcej,taka domena.
A
Chętnie sprzedam po 1 zł. Kilkanaście ton jest gotowych, mogę dowieźć… a nie, Tobie chodziło o to, żeby rolnik Ci je dowiózł i sprzedał po złotówce, ile, 5 kg? Proszę Cię, gniją dziesiątki ton pomidorów. Jak ktokolwiek może myśleć, że rolnik się ucieszy, jak ktoś mu z łaską powie, że kupi od niego kilka kilogramów „nawet” po 1 zł? Litości..
Mat
To ile ton Ci przywieźć po 1zl? 100?
noto
10 kg poproszę. Pizostale 90 sąsiedzi wezmą na pniu.
Jak przywieziesz takie główno jak te z Wisznic to wybacz, sprzedasz tylko tyle ile sam zeżresz.1:1
Ojoj
W artykule jest mowa o pomidorze przemysłowym. Taki produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia, idzie na przeciery, koncentraty itd.
Testowy
Ale Ty wiesz że tona to nie 100kg a 1000kg, prawda? 🙂
to jest polska to nie przez Rosję lepiej kupować w marketach niż od rolników a jak przyjadą to mają precensje czemu tak drogo w marketach jest tanie
Ceee
Zimie bedzie cena 1pomidor 5 zl
chłop ze wsi
kup i przetrzymaj do zimy ze 100 ton po 50 groszy. Przebicie 10-krotne w kilka miesiecy
ania
Koleżanka pracuje przy papryce w Holandii…papryka jeździ do Polski tam pakowana w polskie pudełka, zbierana przez Polaków pakowana przez Polaków to tak prawie Polska …i kupujemy ją w znanym markecie u nas właśnie jako POLSKA PAPRYKA
Przem
Polskie pomidory na pole a Hiszpańskie w sklepie po 4 zł., to jest nasza polityka
noto
To jest nasza jakość niestety. Ruskie brali każde gowno w każdej ilości. Jak się skończył socjalizm, jak się teraz zaczęło embargo to nowy klient i nowe wymagania. A przyzwyczjenia pozostały. Dziadek tak robił, uociec, to i ja mogę. A te ch…e wydziwiajom.
Czego wy nie rozumiecie, że mowa jest o pomidorze przemysłowym, a nie takim sklepowy. Przemyslowy, znaczy się do przetwórstwa a nie do bezpośredniej konsumpcji. Jak byście wiedzieli czym to faszerują, to byście nie chcieli stać obok tego, bo to tylko na ketchup czy koncentrat sie nadaje, gdzie dalej się pakuje w to jakąś chemię, ewentualnie mrożonki, czy też tanie soki pomidorowe. Takie są za bezcen od zawsze!! To nie są pomidory do jedzenia bo się zatruć można!! Stąd cena. Podobnie jest z każdym owocem czy warzywem.
fred
Czyżby? Taki przemysłowy pomidor to pryskany tylko jakimś pestycydem i fungicydem, czyli to co konieczne. Taki pomidor z Hiszpanii, który jedzie tu kilka tysięcy kilometrów i wygląda jak dopiero co zdjęty z krzaka to dopiero musi być faszerowany. Ja często zajeżdżam po przemysłowe do znajomych i muszę przyznać że smakują jak pomidory a nie jak te bezsmakowe z marketów. A ci co piszą, żeby rolnicy sprzedawali pomidory na targach to ludzie bez wyobraźni, którzy nie znają pojęć hurt i detal.
Michau
A pudliszki robi ketchup i przeciery z koncentratu importowanego z Chin bo sam go dla nich przerzucam a mówią ze z polskiego pomidora
ałtor
Pudliszki już dawno nie są polską firmą (Pudliszki należą do Heinz) więc nie muszą robić z polskich pomidorów. Jak każdy koncern, tak i tutaj szukają najtańszego surowca żeby jak najwięcej zarobić na produkcie finalnym.
equ
Ludzie ogarnijcie temat, ze teraz rolnik musi być przedsiębiorczy. Skończyły się czasy GS-ów. Zwieść do skupu i z bani. Dlaczego rolnicy nie zakładają spółdzielni?? Jeden rolnik tego nie udźwignie finansowo, ale jak 15tu wrzuci swoje dotacje na przechowalnię/elewator/chłodnię to w zimę opchniecie te pomidory po 10zł, a nie dzisiaj po 0,25 zł. CI, którzy liczą na PAŃSTWO są z góry przegrani…Przetwórnia/pośrednik kupi za grosze, a w sklepie i tak opyli za 10x drożej…
Chętnie kupię nawet po 1 zł za kilogram.
Nikt Ci po złotówce nie sprzeda bo jak juz gospodarz dorwie klienta to sobie zażyczy więcej,taka domena.
Chętnie sprzedam po 1 zł. Kilkanaście ton jest gotowych, mogę dowieźć… a nie, Tobie chodziło o to, żeby rolnik Ci je dowiózł i sprzedał po złotówce, ile, 5 kg? Proszę Cię, gniją dziesiątki ton pomidorów. Jak ktokolwiek może myśleć, że rolnik się ucieszy, jak ktoś mu z łaską powie, że kupi od niego kilka kilogramów „nawet” po 1 zł? Litości..
To ile ton Ci przywieźć po 1zl? 100?
10 kg poproszę. Pizostale 90 sąsiedzi wezmą na pniu.
Jak przywieziesz takie główno jak te z Wisznic to wybacz, sprzedasz tylko tyle ile sam zeżresz.1:1
W artykule jest mowa o pomidorze przemysłowym. Taki produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia, idzie na przeciery, koncentraty itd.
Ale Ty wiesz że tona to nie 100kg a 1000kg, prawda? 🙂
..Dobra zmiana …:)
to jest polska to nie przez Rosję lepiej kupować w marketach niż od rolników a jak przyjadą to mają precensje czemu tak drogo w marketach jest tanie
Zimie bedzie cena 1pomidor 5 zl
kup i przetrzymaj do zimy ze 100 ton po 50 groszy. Przebicie 10-krotne w kilka miesiecy
Koleżanka pracuje przy papryce w Holandii…papryka jeździ do Polski tam pakowana w polskie pudełka, zbierana przez Polaków pakowana przez Polaków to tak prawie Polska …i kupujemy ją w znanym markecie u nas właśnie jako POLSKA PAPRYKA
Polskie pomidory na pole a Hiszpańskie w sklepie po 4 zł., to jest nasza polityka
To jest nasza jakość niestety. Ruskie brali każde gowno w każdej ilości. Jak się skończył socjalizm, jak się teraz zaczęło embargo to nowy klient i nowe wymagania. A przyzwyczjenia pozostały. Dziadek tak robił, uociec, to i ja mogę. A te ch…e wydziwiajom.
A w stokrotce ’ Polskie Pomidory’ po 5.99zl …żal
Czego wy nie rozumiecie, że mowa jest o pomidorze przemysłowym, a nie takim sklepowy. Przemyslowy, znaczy się do przetwórstwa a nie do bezpośredniej konsumpcji. Jak byście wiedzieli czym to faszerują, to byście nie chcieli stać obok tego, bo to tylko na ketchup czy koncentrat sie nadaje, gdzie dalej się pakuje w to jakąś chemię, ewentualnie mrożonki, czy też tanie soki pomidorowe. Takie są za bezcen od zawsze!! To nie są pomidory do jedzenia bo się zatruć można!! Stąd cena. Podobnie jest z każdym owocem czy warzywem.
Czyżby? Taki przemysłowy pomidor to pryskany tylko jakimś pestycydem i fungicydem, czyli to co konieczne. Taki pomidor z Hiszpanii, który jedzie tu kilka tysięcy kilometrów i wygląda jak dopiero co zdjęty z krzaka to dopiero musi być faszerowany. Ja często zajeżdżam po przemysłowe do znajomych i muszę przyznać że smakują jak pomidory a nie jak te bezsmakowe z marketów. A ci co piszą, żeby rolnicy sprzedawali pomidory na targach to ludzie bez wyobraźni, którzy nie znają pojęć hurt i detal.
A pudliszki robi ketchup i przeciery z koncentratu importowanego z Chin bo sam go dla nich przerzucam a mówią ze z polskiego pomidora
Pudliszki już dawno nie są polską firmą (Pudliszki należą do Heinz) więc nie muszą robić z polskich pomidorów. Jak każdy koncern, tak i tutaj szukają najtańszego surowca żeby jak najwięcej zarobić na produkcie finalnym.
Ludzie ogarnijcie temat, ze teraz rolnik musi być przedsiębiorczy. Skończyły się czasy GS-ów. Zwieść do skupu i z bani. Dlaczego rolnicy nie zakładają spółdzielni?? Jeden rolnik tego nie udźwignie finansowo, ale jak 15tu wrzuci swoje dotacje na przechowalnię/elewator/chłodnię to w zimę opchniecie te pomidory po 10zł, a nie dzisiaj po 0,25 zł. CI, którzy liczą na PAŃSTWO są z góry przegrani…Przetwórnia/pośrednik kupi za grosze, a w sklepie i tak opyli za 10x drożej…