Wyprzedzał na skrzyżowaniu, nie zauważył policyjnego BMW (wideo)

Na skrzyżowaniu wyprzedzał policyjne BMW. Funkcjonariusze zareagowali natychmiast. Wszystko nagrała kamera zamontowania w aucie naszego Czytelnika.

Fragment drogi krajowej nr 48, na odcinku łączącym Dęblin z Kockiem, jest jedną z najniebezpieczniejszych tras w naszym regionie. Pomimo niezbyt dużego ruchu, dochodzi na niej często do kolizji i wypadków.

Wiele z nich ma poważne skutki, każdego roku notowane są ofiary śmiertelne, a kolejnych wiele osób odnosi obrażenia ciała. Policjanci starają się cały czas patrolować ten odcinek, aby na bieżąco reagować na przypadki łamania przepisów ruchu drogowego przez kierowców.

W piątek po godzinie 17 sytuacja taka miała miejsce na wysokości miejscowości Sobieszyn w powiecie ryckim. Kierowca audi wyprzedzał ciąg pojazdów. Manewr ten przeprowadził jednak na oznakowanym skrzyżowaniu. Wśród wyprzedzanych pojazdów był również nieoznakowany radiowóz.

Funkcjonariusze zareagowali natychmiast i po chwili zatrzymali kierowcę. Całe zdarzenie zarejestrowała kamera zamontowana w aucie naszego czytelnika.

(wideo nadesłane Marcin)

24 komentarze

  1. I bardzo dobrze,zabrać prawko i na kurs od początku.
    Super policja odpowiednia pora i miejsce.

  2. Ale policji się coś pomyliło
    Na początek włączamy bomby a potem łamiemy przepisy a nie odwrotnie 😉

  3. A przed P4 nie włączyli kurnika wszakże to 6 punkty i 200 PLN.dla obu kierowców

  4. Nie widzieli gorszych wykroczeń…

  5. Mnie interesują blachy tego BMW, czy LU, czy LRY?

  6. A jak zareagowało policyjne BMW podwójna ciągła przed zakrętem to nie jest zagrożenie on chociaż na prostej wyprzedził

  7. I dobrze eliminować miszczow kierownicy

  8. I b b b b b dobrze!!

  9. Dobrze że złapali tego buraka. Cmok nie pierwszy raz tak jechał. Spieszylo się ciolek do dziewczyny A ona ma innego.

  10. Wielkie mi halo!. Co innego jak facio wyprzedzałby na podwójnej ciągłej, w terenie zabudowanym, na pasach na których była zakonnica w ciąży, No to wtedy bym sią zastanowił, czy dać mu upomnienie.

  11. No brawo policja ….jestem pod wrażeniem …..łapiac łamiącego przepisy ,sami je łamią ,wyprzedzajac na ciągłej …tak jak by nie można było poczekać aż bedzie mozna to zrobić bezpiecznie …brawo wy …

    • żenada to twój komentarz… najlepiej nie stresować takiego delikwenta i poczekać aż spokojnie odjedzie i następnym razem kogoś zabije wtedy będziesz mógł napisać następny odwrotnie mądry komentarz że policja opieszale reagowała…

  12. no się mistrzunio zdziwił

  13. Sami przekroczyli podwójną ciągłą bez kierunkowskaza

  14. Po takich wyczynach widać dlaczego tyle policyjnych BMW jest rozbitych. Oni nie stosują żadnych zasad bezpieczeństwa a wymagają od innych.

  15. No to się panowie policjanci „popisali „…goniąc pirata sami łamią przepisy …ale przecież oni mogą …czy nie mogą ? jak to w końcu jest ?

    • .. najlepiej nie stresować takiego delikwenta i poczekać aż spokojnie odjedzie i następnym razem kogoś zabije wtedy będziesz mógł napisać następny odwrotnie mądry komentarz że policja opieszale reagowała…

  16. DO KIEROWCY BIAŁEJ Q7
    Kolego zobacz na mandacie jak nazywał się Policjant, który Cię ukarał i napisz do Komendanta Policji w Lublinie pismo, że zostałeś ukarany mandatem za wykroczenie, ale sam Policjant popełnił takie samo wykroczenie jak Ty i nie dostał mandatu. Na nagraniu wideo opublikowanym na lublin112 ewidentnie widać, że wyprzedzając na skrzyżowaniu nie miał włączonych sygnałów świetlnych więc w myśl przepisów był normalnym użytkownikiem ruchu i obowiązują go takie same przepisy jak nas. Pomijam fakt, że siedział na ogonie passatowi skręcającemu w prawo i musiał ratować się wyprzedzaniem, żeby nie spowodować kolizji.
    Dopiero przed wyprzedzeniem pojazdu ciężarowego włączył sygnały świetlne i od tego momentu jako kierowca pojazdu uprzywilejowanego mógł łamać przepisy bezkarnie.

    P.S.
    moment wykroczenia policjanta będzie zarejestrowany na pokładzie BMW, gdyby jakimś przypadkiem się wykasowało z dysku to podaj link do youtub’a żeby sobie funkcjonariusze przypomnieli przebieg wydarzeń.

  17. Hahhahahaha no ten Twój komentarz to faktycznie żart roku. Taki z ciebie sebix jak ta cofnięta z tatar.

Pracapraca.lublin112.pl

    Kursy walut

    • USD 3.9199zł -0.21%
    • GBP 4.7531zł -0.38%
    • EUR 4.3519zł -0.06%
    • CHF 4.0071zł -0.05%

    Polub nas

    Darmowe ogłoszenia lokalne

      Materiały wideo

      W Zamościu trwa 18 Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny EUROFOLK (wideo)
      W Zamościu trwa XIII Zamojski Festiwal Kultury (wideo)
      Szturm Twierdzy Zamość 2019
      Jutro premiera nowego pokazu na fontannie multimedialnej. Zobacz zwiastun (wideo)
      Jechał ciężarówką całą szerokością drogi, miał blisko 6 promili. Zobacz nagranie (wideo)

      Co? Gdzie? Kiedy?

      Potańcówka w skansenie na 400 par
      Berberys Klezmer Band – koncert Hava Nagila
      Obchody Święta Wojska Polskiego w Lublinie
      Europejskie Dni Dobrosąsiedztwa Granica 835 Kordon Kryłów – Krecziv
      Festiwal na Trójstyku na błoniach w Orchówku
      x

      Szanowny Czytelniku!

      Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych, dzięki czemu otrzymujesz:

      Lepszą jakość strony. Możemy dostosowywać treści pasujące do poszczególnych grup odbiorców.

      Reklam jest mniej i są bardziej dopasowane do Twoich potrzeb. Dzięki reklamom finansujemy nasz rozwój, dzięki czemu nasz serwis nie wymaga opłat

      Twoje dane są u nas bezpieczne.Zgodę na przetwarzanie danych możesz wycofać w każdej chwili na stronie Polityka Prywatności.

      Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" lub zamykając to okno za pomocą przycisku "x" wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie* przez ITLU sp z o.o. oraz naszych Partnerów, Twoich danych danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Serwisach przez ITLU sp. z o.o. i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług.

      Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody lub cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

      Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania treści i reklam. Więcej przeczytasz w naszej Polityce Prywatności.

      Kto jest administratorem danych osobowych?

      Administratorem Twoich danych osobowych będziemy my, tj. spółka ITLU Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie oraz nasi Partnerzy (reklamodawcy).

      Szczegółowe informacje na temat celów przetwarzania

      Twoje dane uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii będziemy przetwarzać, w tym profilować:

      • w naszych celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych, w celach dokonywania analiz i badania ruchu na stronach, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, w celu dochodzenia praw i roszczeń (podstawa: nasz prawnie uzasadniony interes),
      • w celach marketingowych naszych partnerów-reklamodawców, polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych (podstawa: Twoja zgoda).

      Jeśli wyrazisz na to zgodę nasi Partnerzy będą przetwarzali, w tym też profilowali Twoje dane osobowe uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii w celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie a także badań analitycznych w tych celach.

      Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.

      Twoje prawa

      Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych możesz ją zawsze cofnąć.

      Przysługuje Ci też prawo dostępu do Twoich danych, prawo do ich sprostowania, usuwania, prawo do przenoszenia danych, wyrażenia sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania. Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej na temat Twoich uprawnień przeczytasz tutaj.

      * Do przetwarzania wykorzystywane będą następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje.