Specjalna oferta lubelskich restauracji będzie dostępna dłużej. Restaurant Week potrwa do połowy kwietnia
21:43 06-04-2022
Trwa kolejna edycja jednego z największych i najpopularniejszych w Polsce wydarzeń kulinarnych, czyli Restaurant Week. Mieszkańcy Lublina i regionu znów mają okazję skosztować dań, przygotowanych przez szefów kuchni kilkunastu restauracji, w znacznie obniżonej cenie. Popisowe 3-daniowe menu w postaci przystawki, dania głównego i deseru, wraz z drinkiem jako prezentem od partnerów festiwalu, wszędzie jest w tej samej cenie wynoszącej 59 zł.
Wiele pozycji zachęca do skosztowania. Wśród nich są m.in. confit z policzka wołowego z puree z selera i wędzonym ziemniakiem, supreme z kurczaka kukurydzianego z musem z kiszonego buraka i krokietem ziemniaczanym, konfitowane kacze udko z musem z czerwonej kapusty oraz z żelem pomarańczowym, czy pierś z kaczki podana z palonym pęczakiem puree z marchewki i sosem jagodowym. Nie brakuje też dań mniej typowych, takich jak bycze jądro, skorzonera z algami czy ozór cielęcy.
Swoją ofertę przygotowały restauracje: Perłowa Pijalnia Piwa, Sueño, 2PI ER, Musi Sushi Resto Bar, Nieznana. by IBB Grand Hotel Lublinianka, Dwór Choiny, The Olive – Hotel Ilan, Małe Indie, 16 Stołów, Kulturalna – Hotel Arche, Insomnia, Legendy Miasta, Bianco – Hotel Luxor, Shani Jani, Od Kuchni, Niepospolita, Za Kulisami, Ansaldo – LubHotel, Loco Taco, MOJO Kuchnia & Przyjaciele, Central Park Family Restaurant, Hotel Mercure oraz Niebo i Las – Łubinowe Wzgórze w Nałęczowie.
– Jedzenie ma ogromny wpływ na to, jak czujemy się na co dzień. Co, z kim i gdzie jemy, sprawia, że nasze emocje mogą być bardziej radosne czy spokojniejsze. Stąd pomysł na kampanijne hasło edycji #FoodFeelsGood, która dedykowana jest dbaniu o siebie i swoich najbliższych oraz generowaniu dobrych emocji poprzez jedzenie. Razem z najlepszymi restauracjami w kraju mówimy: okaż sobie, że się kochasz, zadbaj o siebie i daj się ugościć z bliskimi w najlepszych restauracjach – mówi Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu.
W zależności od miejsca dostępne są dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Początkowo planowano, że wiosenna edycja Restaurant Week potrwa do 10 kwietnia. Wiadomo już, że z uwagi na zainteresowanie klientów, zostanie ona wydłużona o pięć dni, do 15 kwietnia. Rezerwacji można dokonywać na stronie internetowej lub za pomocą aplikacji . Wystarczy wybrać lokal, liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.
(fot. Miny Robimy, Musi Sushi Resto Bar)
59. Pięćdziesiąt dziewięć. Hy, w żaden sposób mi nie pasuje.
59 zł + później jest opłata za rezerwację chyba 4 zł z hakiem za osobę. więc w sumei wychodzi coś kolo 65 zł za osobę
Nieprawda.
no jak nieprawda jak mi doliczyło bo korzystałam ( kupowałam w poniedziałek przez stronę tą oficjalną) to jak kupować, żeby tej opłaty nie było?
Za 60 zł mam zupę i drugie danie na 3 dni jak sobie ugotuje .
Faktycznie promocja ,sprytna jak w biedronce
60 zł to pół mojej dniuwki.
Już uciemiężeni restaułratorzy co na czynszu nie wyrabiali w pandemji sie łodkuwają trzema daniami w promocyjnej cenie? 60 złotych za jakieś przeterminowane ochłapy? Ale i tak znajdą się takie co z chęcią skuszą się na polskie bycze jądro.
podziekuje za taka cene, za 15 zl mam kilo kielbasy z biedronki, musztarde sarepska i chlebek
Żal. Żal czytać komentarze 500+ o ofercie restauratorów kierowanej do świadomych konsumentów. Gdy „kasjerka” stwierdza, że to pół jej „dniuwki”… Zgaduję, że ma instagrama i tik-toka (czy ja to się tam nazywa) ale lekturą książek i nauką ortografii to nie miała kiedy się zająć. Smutne to.