Policyjny pościg za pijanym kierowcą. Padły strzały, auto dachowało (zdjęcia)

Ucieczkę przed policjantami zakończyli uderzeniem w słup i dachowaniem. Zatrzymany 27-latek i 26-latka byli nietrzeźwi.

Wczoraj przed północą policjanci z Rejowca w miejscowości Marynin zauważyli pojazd marki Alfa Romeo, którego kierowca na widok patrolu zaczął uciekać.

Pomimo dawanych sygnałów do zatrzymania się kierowca nie reagował i kontynuował dalszą jazdę. Po chwili mundurowi wyprzedzili kierującego uciekającym pojazdem, aby zmusić go do zatrzymania. Mężczyzna uderzył w tył radiowozu i zatrzymał się.

Funkcjonariusze wysiedli z radiowozu, jednak po chwili kierowca ruszył samochodem w kierunku jednego z nich. Funkcjonariusz zdołał uniknąć zderzenia oddając jednocześnie kilka strzałów w kierunku pojazdu.

Po kilku kilometrach kierowca alfy romeo uderzył pojazdem w słup energetyczny i dachował. Policjanci zatrzymali znajdującą się w samochodzie 26-letnią mieszkankę powiatu świdnickiego i 27-letniego mieszkańca powiatu krasnostawskiego.

W zdarzeniu nikt nie ucierpiał. Jak się okazało 27-latek miał w organizmie 2 promile zaś kobieta 1,5 promila alkoholu.

Policjanci ustalają okoliczności tego zdarzenia. Czynna napaść na funkcjonariuszy zagrożona jest karą pozbawienia wolności do lat 10.

(fot. Policja Chełm)

Zobacz również

25 komentarzy

  1. Teraz bedzie jeszcze wiecej takich bo kaczykarzeł ogłosił 500+ na każde dziecko , bo im się elektorat wykrusza. Bedzieta mieli teraz wszystkich pijanych za kierą…..

    • Jak sie bawic, to sie bawic.. Ale pan policjant powinien miec lepszego cela. Gdyby gosc dostal w ramie albo plecki, to jeszcze na starosc by pamietal o swoich wyczynach, a tak to dostanie z 6 lat, wyjdzie po 5 latach i znowu zacznie jezdzic po pijaku. To taki typ…

      • Mniejsza o pijanego kierowce i jego glupia pasazerke (bo trzeba byc durniem zeby jechac z pijanym kierowca). Ale auta naprawde szkoda. Caly przod skasowany, bok obity… A auto naprawde bylo niezle. WIelka szkoda.

    • A co ma piernik do wiatraka??? Co ma 500+ wspólnego z pijanym kierowcami? To tak jak by Ci szef powiedział ze podwyżki nie dostaniesz bo zaczniesz cpac 🙂

      • A to dzbanie że przekupią naród kasą za nic ibedą piść na umór a że towwiejski elektorat to chlać bedo.Proste pało? Proste.

    • Jak twój pousk i potyna zaczną rządzić to takie darmozjazdy jak ty dopiero pokażą jak patologia wygląda…

    • Pan kierujący nie ma dzieci więc co ma 500+ do tego ?

  2. Dzbany kraśnicko-świdnickie to murowana tragedia. Jeżdżę w tamtych rejonach dwa razy dziennie i takich „miszczów” to w całej jewropie nie ma. Znajomi też to potwierdzają.

    • W tych pięknych okolicznościach przyrody..

      Zanim ocenisz przeczytaj z zrozumieniem. Nie wiem skąd Ci się tam Kraśnik wziął, no chyba ze mówisz o sobie.

    • endrju- jeśli Ty tak kierujesz jak czytasz i rozumiesz tekst, to strach Cię spotkać na drodze.

  3. Olo, po kulturze wypowiedzi idę o zakład, że jesteś resortowym wnuczkiem, któremu ukróciło się kieszonkowe.

    • A może po prostu jest pracującym obywatelem i ma dość okradania na poczet beneficjentów 500+ ?

      • Przeanalizujmy, jak nie było 500+ nie byłaś okradana. Teraz jest 500+ i w/g ciebie jesteście z @Olo okradani.
        EUREKA!!! Obydwoje jesteście oderwani od koryta resortowego, teraz tylko kwi, kwi, kwi. Doskonałe samozaoranie, szacun.

    • Te ‚jerzy’ zemby szczerzy poziom równy zdługo- pisem — nie wiesz co to ironia to się zamknij bo nie zabłysnąłeś

  4. No nie przecież mogli strzelać ciut niżej…

  5. Sama jazda po pijaku i proba ucieczki przed policja to juz jakies 2-3 lata. Ale ta proba przejechania policjantow, to koles juz sobie konkretnie nagrabil. Do tego mogl zarobic kulke i narazal zycie biednej dziewczyny, ktora potraktowal jako zakladnika. Wiedzial ze raczej nie beda w niego strzelac dopoki ma ja blisko. Biedna dziewczyna… Jest mocno roztrzesiona tym, co ja spotkalo. Inna sprawa, ze nie powinna z pijakiem jechac.

    • Kobieta sama też była pod wpływem i to nie małym, więc raczej nie wlewal w nia alkoholu, a ona raczej z obcym nie pobalowala tak. Więc pijąc i później wsiadajac z taką osobą do auta, wiedziała na co się pisze. W momencie gdy uderzyli w radiowóz i auto się zatrzymało, śmiało mogła wysiąść z tego auta, a nie zrobiła tego.

  6. ja nie chcę płacić na PISowskich nierobów , niby z jakiej racji ? mi nikt nir dawał , i nie daje wiec niech

    • granice otwarte, wyp… .

    • A przez kilka lat wolałeś płacić na pełowskich oszustów, co kasę wyprowadzali za granicę. Różnica jest taka, że płacąc teraz dokładasz do rozwoju koniunktury przez co masz teraz większe szanse na znalezienie pracy, a wcześniej fundowałeś zagraniczne wakacje dla różnej maści kombinatorów. No chyba, że należysz do tych, co im się urwało, tj. funkcjonariuszy peerelowskiego aparatu bezpieczeństwa lub kombinatorów, w takim razie jestem w stanie zrozumieć twoje rozgoryczenie.

  7. Zbyszek jezdzący ponad 10 letnim "szrotem "

    Franiu dawaj swój komentarz ,czekamy …tylko pamiętaj żeby dorzucić swoje „stałe pozycje ” czyli coś o „10 letnich szrotach „, albo „ałdi” …ups sory to alfa romeo …ale też pewnie starsze niż 10 lat

  8. Hoho… moja wioska taka sławna <3

Pracapraca.lublin112.pl

    Kursy walut

    • USD 3.7948zł 0.98%
    • GBP 4.97zł 0.4%
    • EUR 4.2894zł 0.06%
    • CHF 3.8079zł 0.61%

    Polub nas

    Materiały wideo

    „Grzesiu czego ty nie śpisz”. Spotkanie leśniczego z niedźwiedziem (wideo)
    Fotograficzne podsumowanie roku 2018 w Porcie Lotniczym Lublin (wideo)
    Spadł z motoroweru przed nieoznakowanym radiowozem (wideo)
    Wjechała rowerem na przejście. Po chwili doszło do potrącenia (wideo)
    Tragiczny wypadek na przejeździe kolejowym w Rzeszowie. Nagranie z monitoringu (wideo)

    Co? Gdzie? Kiedy?

    Zaproszenie na koncert zespołu Hunter. Weź udział w konkursie, wygraj płytę z autografem!
    W Lublinie odbędzie się spektakl Sztukmistrze – program SPEKTRUM. Mamy dla Was bilety!
    Zadbaj o swój rozwój – przyjdź na Dni Kariery®!
    Podczas meczu Motoru Lublin z Avią Świdnik odbędzie się zbiórka dla Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami „Lubelski Animals”
    Znajdź wymarzone lokum na Targach Mieszkań i Nieruchomości
    x

    Szanowny Czytelniku!

    Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych, dzięki czemu otrzymujesz:

    Lepszą jakość strony. Możemy dostosowywać treści pasujące do poszczególnych grup odbiorców.

    Reklam jest mniej i są bardziej dopasowane do Twoich potrzeb. Dzięki reklamom finansujemy nasz rozwój, dzięki czemu nasz serwis nie wymaga opłat

    Twoje dane są u nas bezpieczne.Zgodę na przetwarzanie danych możesz wycofać w każdej chwili na stronie Polityka Prywatności.

    Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" lub zamykając to okno za pomocą przycisku "x" wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie* przez ITLU sp z o.o. oraz naszych Partnerów, Twoich danych danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Serwisach przez ITLU sp. z o.o. i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług.

    Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody lub cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

    Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania treści i reklam. Więcej przeczytasz w naszej Polityce Prywatności.

    Kto jest administratorem danych osobowych?

    Administratorem Twoich danych osobowych będziemy my, tj. spółka ITLU Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie oraz nasi Partnerzy (reklamodawcy).

    Szczegółowe informacje na temat celów przetwarzania

    Twoje dane uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii będziemy przetwarzać, w tym profilować:

    • w naszych celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych, w celach dokonywania analiz i badania ruchu na stronach, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, w celu dochodzenia praw i roszczeń (podstawa: nasz prawnie uzasadniony interes),
    • w celach marketingowych naszych partnerów-reklamodawców, polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych (podstawa: Twoja zgoda).

    Jeśli wyrazisz na to zgodę nasi Partnerzy będą przetwarzali, w tym też profilowali Twoje dane osobowe uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii w celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie a także badań analitycznych w tych celach.

    Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.

    Twoje prawa

    Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych możesz ją zawsze cofnąć.

    Przysługuje Ci też prawo dostępu do Twoich danych, prawo do ich sprostowania, usuwania, prawo do przenoszenia danych, wyrażenia sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania. Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej na temat Twoich uprawnień przeczytasz tutaj.

    * Do przetwarzania wykorzystywane będą następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje.