Czwartek, 28 marca 202428/03/2024
690 680 960
690 680 960

Zbliża się wiosenna edycja Restaurant Week. Weźmie w nim udział 26 lubelskich restauracji

Wiosenna edycja festiwalu najlepszych restauracji dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Pod koniec kwietnia 26 restauracji w Lublinie zaoferuje gościom trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie 39 zł.

Po raz kolejny mieszkańcy Lublina będą mieli okazję skosztować dań, przygotowanych przez szefów kuchni lubelskich restauracji, w znacznie obniżonej cenie. Nadchodząca, wiosenna edycja Festiwalu Restaurant Week jest dedykowana restauracyjnym emocjom. Aby wywołać je na talerzach i podarować gościom zmysłowe doświadczenie, Szefowie Kuchni przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser, w festiwalowej cenie 39 złotych.

– W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty. Przyciąga nas jakość i kreatywność kuchni, wystrój oraz atmosfera. Lubimy spędzać czas przy wspólnym stole. Wizyta w restauracji to już nie tylko posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły. Szefowie kuchni i restauratorzy świadomie te emocje projektują, a goście coraz bardziej potrafią to docenić – mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week.

Szefowie kuchni restauracyjne emocje będą się starali wywołać m.in. za pomocą kolorów. Według badań żółte produkty uwalniają znaczne ilości hormonów szczęścia, ponieważ jasne kolory kojarzymy z radością. Czerwień na talerzach utożsamiana z pikanterią i budzi żywioły. Dania wywołują skojarzenia, leniwe pierogi mają smak dzieciństwa, pizza zaś przywołuje skojarzenie włoskich wakacji.

W lubelskiej edycji Restaurant Week wezmą udział Restauracje: 16 stołów, 2PIER, Acerna, Alan Hugs, Atrium, Aventino, Beletage Grand Hotel, Chapter ONE, Czarcia Łapa, EGO Hotel Alter, G20 Resto Bar, Grodzka 15, Heban, Hotel Agit, Hotel Europa, Hotel Luxor, In Between, Insomnia, Locomotiva, Od Kuchni, The Olive Hotel Ilan, Perła Arena, Perłowa, Sarzyński, Thai Story, Trybunalska City Pub. Głównym Partnerem Lublin Restaurant Week jest OSM Krasnystaw.

(fot. nadesłane)
2017-04-08 10:27:21

Jeden komentarz

  1. jak się napatrzyłem w programie Geslerowej ,,Kuchenne rewolucje” jak obsługa nakłada żarcie paluchami to mi odechciało się jadać w restauracjach

Z kraju