Piątek, 26 kwietnia 202426/04/2024
690 680 960
690 680 960

Restaurant Week mówi „Chodźmy do Restauracji!”. Startuje wiosenne przebudzenie w Najlepszych Restauracjach w całej Polsce!

Polacy coraz chętniej wychodzą z domów – coraz częściej także do Restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski – prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem “Chodźmy do Restauracji!” odbędzie się już między 18., a 30. kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych Restauracjach w całej Polsce już od 22. marca na www.RestaurantWeek.pl.

 

W 2017 roku wydaliśmy w Restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej, niż rok wcześniej. Wyjście do Restauracji coraz rzadziej kojarzy się tylko z jedzeniem, a coraz częściej z radosnym wspólnym czasie przy stole z bliskimi i znajomymi. Dlatego właśnie, pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to dokonały pretekst do zarezerwowania stolików w najlepszych Restauracjach w całym kraju. Szefowie Kuchni ponad 400. Restauracji zaprezentują na Festiwalu popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla Gości Restaurant Week. W Festiwalu wezmą udział zarówno Restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności.

Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych czterech kątów i wyjścia do Restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja – rezerwacja stolika, popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia  w festiwalowej cenie 49 zł (czyli około 50% zniżki).

 

RWP18W_Chodźmy do Restauracji_SM

 

W tej edycji Festiwalu w Lublinie wezmą udział 22 Restauracje: 16 Stołów, Atrium, Chapter One by Piotr Kwiatosz, Czarcia Łapa, Dymiona Gęś, Ego – Hotel Alter, G20 Resto Bar, Grodzka 15, Hotel Piano, Od Kuchni, In Between, Perłowa, Sarzyński, The Olive – Hotel Ilan, Locomotiva.

Wśród debiutantów: Hotel Hampton by Hilton, Bombardino, Szczupak LubLIN, Williams Cukiernia & Restauracja, a także Zielony Talerzyk, Hotel Victoria czy Panie Przodem.

W ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu będą czekać niespodzianki od sponsorów wydarzenia. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale łączą się z kunsztem festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.

 

LRW18W_coverDla naszych Czytelników mamy jedno podwójne zaproszenie do wykorzystania podczas Restaurant Week. Co zrobić, aby je otrzymać? Należy pod postem na Facebooku umieścić zdjęcie własnoręcznie wykonanego dania. Dzisiaj o godzinie 22 wybierzemy jedno zdjęcie i jego autor będzie mógł wykorzystać kod do rezerwacji (o wartości 100 zł) dla dwóch osób, podczas Restaurant Week w Lublinie. W ramach zaproszenia jedna osoba będzie mogła skorzystać z 3-daniowej kompozycji, czyli: przystawki, dania głównego i deseru, a także drinku festiwalowego.

 

Chef preparing dish in kitchen

2018-04-17 07:40:22
(fot. RW)

3 komentarze

  1. zjedzenie obiadu w jakiejkolwiek polskiej restauracji
    grozi śmiercią lub trwałym kalectwem …
    garkotłuki zapodają dania …

    • Po co wychodzić z domu w niedziele i szlajać się po knajpach czy restauracjach, jak można samemu w domu coś dobrego ugotować, tym bardziej, że sklepy pozamykane, więc czasu pod dostatkiem. Większość i tak wybiera tanią parówę na stacji utrudniając życie tym co chcą zapłacić za benzyne.
      Na stacjach powinni rozdzielić kasy, jedna dla tych co idą na zakupy, a druga dla tych co tylko tankują.

  2. Za 49 złotych można zjeść dobry obiad, a nie jakieś promocyjne carpaccio ze szpinaku duszone z trawą i szczawiem.

Z kraju