Piątek, 19 kwietnia 202419/04/2024
690 680 960
690 680 960

W Lublinie trwa Jarmark Bożonarodzeniowy i Festiwal Smaku

Od piątku w Lublinie trwa Jarmark Bożonarodzeniowy. Na Starym Mieście oraz na deptaku na kilkudziesięciu stoiskach można zakupić świąteczne produkty oraz ozdoby. W ramach Jarmarku odbywa się również Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku.

Jarmark Bożonarodzeniowy w Lublinie potrwa do 23 grudnia. Na stoiskach prezentowane są różnorodne produkty i dania na świąteczny stół. W sprzedaży znajdziemy świąteczne ozdoby, rękodzieło, wigilijne potrawy, regionalne produkty, począwszy od ciast i wędlin skończywszy na daniach np. kuchni gruzińskiej czy tatarskiej. Wydarzeniu towarzyszyć będą pokazy lubelskich szefów kuchni i warsztaty kulinarne dla dzieci.

Sprawdź program na pozostałe dni:

STREFA ZAKUPÓW i JEDZENIA

18 – 23 grudnia 2015
codziennie w godz. 10.00 – 20.00

30 stoisk z prezentami z duszą i smakołykami na świąteczny stół, udział renomowanych wystawców i producentów z Polski i zagranicy, oferujących produkty najwyższej jakości m.in. wędliny, kiełbasy, szynki, polędwice, pieczenie, pasztety, przetwory mięsne, smalec wiejski, pieczywo, chleb pełnoziarnisty, chleb na zakwasie, pierogi, krokiety, kulebiaki, oscypki, sery swojskie, sery kozie, zioła, przyprawy, suszone warzywa i owoce, miody, konfitury, ciasta tradycyjne, sękacze, herbaty owocowe, kwas chlebowy, soki naturalne, nalewki, wina, piwa tradycyjne i inne
dania regionalne i świąteczne
Restauracje: Anuszik ormiański grill, Caffe Trybunalska,Hades Szeroka, Ivo Italian,
Od Kuchni, Old Pub
obecność twórców oferujących autentyczne produkty rękodzielnicze
okolicznościowe ozdoby i dekoracje świąteczne

STREFA POKAZÓW I WARSZTATÓW KULINARNYCH

18 – 23 grudnia 2015

godz. 16.00 – 17.00 Pokazy lubelskich szefów kuchni
godz. 19.00 – 20.00 Pokazy lubelskich szefów kuchni

19 – 20 grudnia 2015

godz. 15.00 Pokaz szefa kuchni: Maestro Jean Bos i Arkadiusz Krzesiak z Hotalu Agit Kongres&Spa. Pokazy kuchni molekularnej. Spektakularne widowisko, obejmujące takie pozycje jak gotowanie w ciekłym azocie, kawior z wody różanej, wędzenie na oczach gości, czy gotowanie w niskich temperaturach.
godz. 17.00 – 19.00 warsztaty kulinarne dla dzieci, Akademia Kubusia Puchatka, prowadzi Arkadiusz Krzesiak z Hotelu Agit Kongres&Spa.

STREFA DUCHOWA

18 grudnia 2015

20.00 występ chóru z Münster: Marine-Shanty- Chor Münster e.V.

18 – 23 grudnia 2015

Wspólne kolędowanie na scenie

19 – 20 grudnia 2015

13.00 – 14.00 animacje teatralne dla dzieci, prowadzenie: Fundacja Szczęśliwe Dzieciństwo, Akademia Młodzieżowa


2015-12-20 12:19:01
(fot. lublin112.pl)

2 komentarze

  1. a był ktoś jak pan Marszałek Województwa Lubelskiego Sławomir Sosnowski rozdawał choinki?
    przyjechał przed 14 i zaczął dawać dla „meneli” i „żuli” z Bramy Krakowskiej nie licząc się z LUDŹMI, KTÓRZY STALI W KOLEJCE!!!

  2. jest plus organizowania jarmarku w zimnych porach roku, bo na chleby, sery i wędliny nie [] muchy jak w lecie…

Z kraju