ciekawe co pili w tym jury, bo na pewno nie to co można kupić w sklepie z logiem PERŁA… z granulatu, gdzie w większości nawet ilości ekstraktu nie ma na etykiecie…
Zwłaszcza, że Perłę da się od biedy wypić, a niektóre z ich wynalazków smakują chyba tylko 'tfurcom’ (tfu od 'tfu’ które przychodzi na samą myśl o ich 'produktach’). Z nierzemieślniczej, ale jednak masówki dobre jest jeszcze Wyborne z Ciechana oraz kilka propozycji browaru Pinta.
Szkoda tylko, że nie jest polska… Przynajmniej dobrze, że produkowana u nas. To bardzo wysoka nagroda, tym bardziej, że Czesi są uważani za znawców i głównych producentów piwa.
52% udziałów- spółka zarejestrowana na Cyprze, 48% Duńczycy, Polakom pozostaje cieszyć się tylko z wypracowanej marki PERŁA. Profity idą do kieszeni innych. Wszystko na czym Polska gospodarka mogła zarabiać poszło w obce ręce.
Mietek
To żart?
siedmiolistna koniczyna
Perła była dobra… 10 lat temu.. Teraz to są siki weroniki. To nie jest nawet prawdziwe piwo.. To się z proszku robi.. bo szybciej bo taniej a marka już wyrobiona.. Każdy tak robi, nie tylko z piwami.. jak już coś się dobrze sprzedaje to się szuka oszczędności zmieniając skład.
Z masowych piw, jedynie Heineken daje rade i da się to pić.
Michał
Z jakiego konkretnie proszku się robi piwo Twoim zdaniem? Z proszku do pieczenia? Jesteś w błędzie. Piwo wytwarza się głównie z wody, słodu jęczmiennego, chmielu oraz drożdży. W dużych komercyjnych browarach często zastępuje się część słodu jęczmiennego surowcami niesłodowanymi takimi jak na przykład ziarna kukurydzy. W praktyce nie używa się też szyszek chmielu jak to można zobaczyć w spotach reklamowych. Używa się najczęściej chmielu granulowanego w postaci peletu lub w innych formach, ze względu na to że w granulacie łatwiej utrzymać wszystkie parametry przez cały okres przydatności. Inną formą chmielu są również już izomeryzowane koncentraty które pozwalają pominąć etap warzenia w trakcie którego normalnie dochodzi do izomeryzacji alfa kwasów z chmielu. Pozwala to na duże oszczędności energii a dla zwykłego spijacza piwa nie ma wielkiego znaczenia. A Heineken jest produkowany tak samo jak Perła. Nie ma żadnej różnicy w technice produkcji.
buli torba
To jakiś żart, perła to się skończyła w 2004 roku.
chyba pijani byli Ci co oceniali
ciekawe co pili w tym jury, bo na pewno nie to co można kupić w sklepie z logiem PERŁA… z granulatu, gdzie w większości nawet ilości ekstraktu nie ma na etykiecie…
Lubelscy craftowcy będę mieli ból pupy 🙂
Zwłaszcza, że Perłę da się od biedy wypić, a niektóre z ich wynalazków smakują chyba tylko 'tfurcom’ (tfu od 'tfu’ które przychodzi na samą myśl o ich 'produktach’). Z nierzemieślniczej, ale jednak masówki dobre jest jeszcze Wyborne z Ciechana oraz kilka propozycji browaru Pinta.
Spróbuj Kasztelan Chmielowy. a z perły zielona.
Czeska nagroda , to jak ” czeski film ” – lipa .
A ja lubię koźlaka.
Szkoda tylko, że nie jest polska… Przynajmniej dobrze, że produkowana u nas. To bardzo wysoka nagroda, tym bardziej, że Czesi są uważani za znawców i głównych producentów piwa.
52% udziałów- spółka zarejestrowana na Cyprze, 48% Duńczycy, Polakom pozostaje cieszyć się tylko z wypracowanej marki PERŁA. Profity idą do kieszeni innych. Wszystko na czym Polska gospodarka mogła zarabiać poszło w obce ręce.
To żart?
Perła była dobra… 10 lat temu.. Teraz to są siki weroniki. To nie jest nawet prawdziwe piwo.. To się z proszku robi.. bo szybciej bo taniej a marka już wyrobiona.. Każdy tak robi, nie tylko z piwami.. jak już coś się dobrze sprzedaje to się szuka oszczędności zmieniając skład.
Z masowych piw, jedynie Heineken daje rade i da się to pić.
Z jakiego konkretnie proszku się robi piwo Twoim zdaniem? Z proszku do pieczenia? Jesteś w błędzie. Piwo wytwarza się głównie z wody, słodu jęczmiennego, chmielu oraz drożdży. W dużych komercyjnych browarach często zastępuje się część słodu jęczmiennego surowcami niesłodowanymi takimi jak na przykład ziarna kukurydzy. W praktyce nie używa się też szyszek chmielu jak to można zobaczyć w spotach reklamowych. Używa się najczęściej chmielu granulowanego w postaci peletu lub w innych formach, ze względu na to że w granulacie łatwiej utrzymać wszystkie parametry przez cały okres przydatności. Inną formą chmielu są również już izomeryzowane koncentraty które pozwalają pominąć etap warzenia w trakcie którego normalnie dochodzi do izomeryzacji alfa kwasów z chmielu. Pozwala to na duże oszczędności energii a dla zwykłego spijacza piwa nie ma wielkiego znaczenia. A Heineken jest produkowany tak samo jak Perła. Nie ma żadnej różnicy w technice produkcji.
To jakiś żart, perła to się skończyła w 2004 roku.
Bo Perła jest najlepsza.