Świętojański Piknik w Nałęczowie. Wystarczy zabrać koce i prowiant, resztę zapewniają organizatorzy
22:38 10-06-2018
W trakcie Świętojańskiego Pikniku w Nałęczowie zorganizowana zostanie kulinarna strefa gotowania z regionalną kuchnią. Najlepsi kucharze z Lubelszczyzny zaprezentują popisowe dania na bazie produktów lokalnych certyfikowanych przez Lokalną Grupę Działania „Zielony Pierścień” takich m.in. jak: miód, oleje, konfitura z róży.
Będzie można podpatrzeć jak przygotować tradycyjne pierogi z kaszą, serem i miętą; pastę z wątróbki z cydrem i miodem; placuszki z kaszy orkiszowej z konfiturą różaną czy polędwiczki z serem kozim podwędzane.
Uczestnicy imprezy będą mogli przez ten czas piknikować na trawie. Wystarczy zabrać ze sobą koce i koszki z prowiantem. Produkty będzie też można kupić podczas kiermaszu. Dla dzieci przewidziana jest strefa zabaw i gier. Do wygrania będą kosze piknikowe wypełnione produktami lokalnymi. Gwiazdą festiwalu będzie włoski tancerz Stefano Terrazzino.
Ja w kwestii formalnej… „wystarczy zabrać koce i prowiant, resztę zapewniają organizatorzy”…
Czy prezerwatywy też?
Bo jak nie, to niech Pan Bóg broni!!!
No bo, jak nie, to kasy na +500 może zabraknąć.