Piątek, 29 marca 202429/03/2024
690 680 960
690 680 960

Strażacy nie tylko ratują. Potrafią przyrządzać doskonałe potrawy z karpia

Ten konkurs ma już kilkuletnią tradycję i każda jego edycja zachwyca nowymi i doskonałymi potrawami, w których głównym składnikiem jest karp. Wszystkie z nich są autorstwa strażaków z gminy Konopnica.

W minioną sobotę w siedzibie Ochotniczej Straży Pożarnej w Konopnicy odbyła się VI już edycja konkursu „Karp po strażacku”. Konkurs corocznie odbywa się podczas spotkania opłatkowego strażaków z gminy Konopnica. Co więcej, jest to jedyny w Polsce konkurs tego typu. Jak zawsze dania nawiązywały do tradycyjnych przepisów, jednak nie brakowało też potraw w nowoczesnym wydaniu. Potrawy oceniano w dwóch kategoriach: na ciepło i na zimno. Punkty przyznawano zarówno za wygląd, jak i za smak, choć duży nacisk kładziono na zgodność z tradycją. Potrawy były tak smaczne, że nie powstydziły by się ich najlepsze restauracje.

(fot. lublin112)
2016-12-19 22:05:32

10 komentarzy

  1. Tak strazacy to robia znajomi ich

  2. Spłoń trolu internetowy 99% karpi jest zrobione właśnie przez nas

  3. 99% to jest nawalonych strazakow:) impra jak w wolominie w latach 90:) spiryt, zagrycha, koks i star w garazu:))))

    • taka ciężka praca, a mimo wszystko znajdą czas na zabawę w gotowanie i imprezy na koszt Podatnika 😀

  4. Fakt ta impreza co roku rządzi się swoimi prawami;)

  5. OSP WIEM KTO ROBI TE RYBY WIEC MOZE ZROBCIE KONKURS NA ZYWO JAK TO ROBICIE TO BYLO BY COS A NIE PRZYNOSICIE GOTOWY PRODUKT

Z kraju