Strażacy nie tylko ratują. Potrafią przyrządzać doskonałe potrawy z karpia
22:13 19-12-2016
W minioną sobotę w siedzibie Ochotniczej Straży Pożarnej w Konopnicy odbyła się VI już edycja konkursu „Karp po strażacku”. Konkurs corocznie odbywa się podczas spotkania opłatkowego strażaków z gminy Konopnica. Co więcej, jest to jedyny w Polsce konkurs tego typu. Jak zawsze dania nawiązywały do tradycyjnych przepisów, jednak nie brakowało też potraw w nowoczesnym wydaniu. Potrawy oceniano w dwóch kategoriach: na ciepło i na zimno. Punkty przyznawano zarówno za wygląd, jak i za smak, choć duży nacisk kładziono na zgodność z tradycją. Potrawy były tak smaczne, że nie powstydziły by się ich najlepsze restauracje.
Galeria zdjęć
(fot. lublin112)
2016-12-19 22:05:32
Tak strazacy to robia znajomi ich
polska trudna jezyk?
Spłoń trolu internetowy 99% karpi jest zrobione właśnie przez nas
99% to jest nawalonych strazakow:) impra jak w wolominie w latach 90:) spiryt, zagrycha, koks i star w garazu:))))
taka ciężka praca, a mimo wszystko znajdą czas na zabawę w gotowanie i imprezy na koszt Podatnika 😀
Fakt ta impreza co roku rządzi się swoimi prawami;)
jak każda impreza… jak po robocie to co? niewolno? szkoda komu?
Mi szkoda:/ ale prezes z komendantem sie na mnie uwzieli i nie chca mnie przyjac do OSP:/ a szkoda, lidl by sie ucieszyl:))))))
Nasze kochane OSP! Wstępujesz tam? Bo ja chyba nie
OSP WIEM KTO ROBI TE RYBY WIEC MOZE ZROBCIE KONKURS NA ZYWO JAK TO ROBICIE TO BYLO BY COS A NIE PRZYNOSICIE GOTOWY PRODUKT