Palili w audi marihuanę. Pies policyjny wskazał ukryte narkotyki

Po raz kolejny pies świdnickich policjantów Logo wskazał miejsce przechowywania narkotyków. Tym razem wpadło dwóch mężczyzn, którzy postanowili zapalić marihuanę w aucie.

W minioną sobotę świdniccy policjanci podczas służby zauważyli pojazd marki Audi zaparkowany przy ul. Fabrycznej w Świdniku. Miejsce postoju było dosyć nietypowe, więc mundurowi postanowili skontrolować pojazd. W środku audi siedziało dwóch mężczyzn w wieku 20 i 21 lat. Obaj na widok policjantów odrzucili szklaną lufkę nabitą suszem roślinnym, zaś z pojazdu wydobywał się charakterystyczny zapach.

– Na miejsce został wezwany przewodnik, a także jego pies służbowy Logo, który specjalizuje się w odnajdywaniu narkotyków. Logo bezbłędnie wskazał kolejne miejsce, gdzie mężczyźni ukryli działkę suszu. Badanie narkotestem potwierdziło, że zabezpieczona substancja wykazuje właściwości marihuany – informuje mł.asp. Elwira Domaradzka ze świdnickiej Policji.

Wkrótce obaj zatrzymani odpowiedzą przed sądem za posiadanie środków odurzających. Grozi im do 3 lat pozbawienia wolności.

2018-04-09 18:09:33
(fot. Policja Świdnik)

Zobacz również

10 komentarzy

  1. CHORE PRAWO

    • Weź się trochę rozwiń i wytłumacz dlaczego? Tylko nie wyciągaj żelaznego argumentu ćpunków o legalnym alkoholu i tytoniu,bo to śmieszne. (W tajemnicy powiem ci,że opium było kiedyś uznawane za cudowny i chętnie przypisywany środek na migreny)

      • VSOP, to nie jest śmieszne. Wymienione przez Ciebie używki powodują większe spustoszenie w organiźmie niż trawa. To po pierwsze
        Po drugie, Legalizacja palonka, wymusiłaby przynajmniej częściowo jakąś kontrolę na tym co sie sprzedaje klientowi, co także miałoby wpływ na sprzedaż tzw. artykułów kolekcjonerskich, jeśli wiesz o czym ja mówię.
        Po trzecie, kasa. Podatki, akcyzy, licencje, agencje itd itp.
        I nie tylko opium ale i amfa i maryśka także były kiedyś uważane za lekarstwo. Tak samo jak spirytus, wino czy tytoń.
        A czy wiesz, że do końca lat ’80 XX w. konopie indyjskie można było w Polsce hodować bez żadnych ograniczeń w zasadzie?

  2. Od razu czuje się bezpieczniej

  3. Każdy diler nawet jak handluje głównie marihuaną, to w zanadrzu ma działkę heroiny na wypadek, gdyby kupujący zapytał o coś „fajniejszego” od trawki. A potem to już tylko rynsztok, skłute żyły i handlowanie ciałem za działkę heroiny. Tak właśnie marihuana nie uzależnia, leczy, pomaga.

    • hahaha, jaki pustak. Akurat mi by sie przydał na budowe

    • Co ty za pierdoły opowiadasz xd dzieciaki nawet dobrej trawy nie dostają a co dopiero heroinę. Widziałaś chociaż jedną walającą się strzykawkę na ulicy? Bo ja nie

  4. Nie masz racji Anka, miałem nieprzyjemność znać w przeszłości kilku gości którzy przyj… od razu z grubej rury a tak popularnej trawki nawet w gębie nie mieli. Wszystko zależy od człowieka a nie od dilera, jeżeli ktoś nie chce to nikt mu tego siłą nie wmusi .Jak widać kary się nie sprawdzają i w końcu albo zalegalizują albo będą lepić wyroki jak za czapę .

  5. Ile taki pies musi zjeść narkotyków różnego rodzaju aby wyczuć smak i węch.

  6. Jezus Maryja jakie to wielkie szczęście, że Ci młodzi ludzie zostali powstrzymani przed targnięciem się na swoją przyszłość i życie.
    I niech trafią do więźnia na te trzy lata! Ochroni ich to przed stoczeniem się!!!
    No i Aniu popieram Cię!! Dobrze, że w tym szatańskim internecie jest jeszcze głos rozsądku i ktoś walczy przeciw lewicowym rozpustom!
    Boże chroń nas przed grzechem.

Pracapraca.lublin112.pl

    Kursy walut

    • USD 3.79zł 0.16%
    • GBP 4.8643zł -0.12%
    • EUR 4.3314zł 0.17%
    • CHF 3.8171zł 0.59%

    Polub nas

    Materiały wideo

    Skręcała w prawo, zderzyła się z rowerzystą (wideo)
    Tak budowali Maszt Niepodległości. Zobacz timelapse z prac na rondzie im. Romana Dmowskiego
    Lublin/Zamość. Obchody 100. rocznicy odzyskania niepodległości (wideo)
    Kolizja dwóch aut na ul. Głębokiej. Jednemu kierowcy się śpieszyło, drugi nie zachował ostrożności (wideo)
    Przejeżdżał rowerem po przejściu, potrącił go samochód. Zobacz moment wypadku (wideo)

    Co? Gdzie? Kiedy?

    W Lublinie w dniach 24-25 listopada odbędą się Targi Mieszkań i Nieruchomości
    Wrak Atak Lublin No 15. Impreza odbędzie się na nowym torze
    W dniach 13-15 listopada odbędą się Targi Energetyczne ENERGETICS i Wschodnie Dni Kooperacji (PROGRAM)
    Co robić w weekend w Lublinie? Sprawdź!
    Masz dość piwnej nudy? Odwiedź Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych (23-24 listopada)
    x

    Szanowny Czytelniku!

    Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych, dzięki czemu otrzymujesz:

    Lepszą jakość strony. Możemy dostosowywać treści pasujące do poszczególnych grup odbiorców.

    Reklam jest mniej i są bardziej dopasowane do Twoich potrzeb. Dzięki reklamom finansujemy nasz rozwój, dzięki czemu nasz serwis nie wymaga opłat

    Twoje dane są u nas bezpieczne.Zgodę na przetwarzanie danych możesz wycofać w każdej chwili na stronie Polityka Prywatności.

    Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" lub zamykając to okno za pomocą przycisku "x" wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie* przez ITLU sp z o.o. oraz naszych Partnerów, Twoich danych danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Serwisach przez ITLU sp. z o.o. i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług.

    Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody lub cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

    Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania treści i reklam. Więcej przeczytasz w naszej Polityce Prywatności.

    Kto jest administratorem danych osobowych?

    Administratorem Twoich danych osobowych będziemy my, tj. spółka ITLU Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie oraz nasi Partnerzy (reklamodawcy).

    Szczegółowe informacje na temat celów przetwarzania

    Twoje dane uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii będziemy przetwarzać, w tym profilować:

    • w naszych celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych, w celach dokonywania analiz i badania ruchu na stronach, w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, w celu dochodzenia praw i roszczeń (podstawa: nasz prawnie uzasadniony interes),
    • w celach marketingowych naszych partnerów-reklamodawców, polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie, w celach badań analitycznych w celach marketingowych (podstawa: Twoja zgoda).

    Jeśli wyrazisz na to zgodę nasi Partnerzy będą przetwarzali, w tym też profilowali Twoje dane osobowe uzyskane w naszych Serwisach za pomocą plików cookies i im podobnych technologii w celach marketingowych polegających na dopasowaniu treści i reklam w naszych Serwisach i Internecie a także badań analitycznych w tych celach.

    Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.

    Twoje prawa

    Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych możesz ją zawsze cofnąć.

    Przysługuje Ci też prawo dostępu do Twoich danych, prawo do ich sprostowania, usuwania, prawo do przenoszenia danych, wyrażenia sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania. Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym będzie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej na temat Twoich uprawnień przeczytasz tutaj.

    * Do przetwarzania wykorzystywane będą następujące dane: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje.