Czwartek, 28 marca 202428/03/2024
690 680 960
690 680 960

Kefir z Piask z prestiżowym certyfikatem „Jakość Tradycja”

Kefir jak dawniej, sztandarowy produkt Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach otrzymał prestiżowy certyfikat „Jakość Tradycja”. Krajowy system „Jakość Tradycja” organizowany jest przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wyróżnia produkty żywnościowe wysokiej jakości, o tradycyjnym charakterze, posiadające unikalne cechy oraz wytwarzane według najwyższych standardów produkcyjnych.

W tym roku spółdzielnia obchodzi swoje 70-lecie. Certyfikat „Jakość Tradycja” przyznany przez kapitułę jest więc pięknym podsumowaniem naszej dotychczasowej działalności. To dla nas bardzo ważne wyróżnienie, ponieważ jest symbolem solidnej pracy całego zespołu OSM w Piaskach, który każdego dnia dokłada wszelkich starań, aby produkty, które trafiają na stoły naszych klientów miały najlepszy, tradycyjny smak i najwyższą jakość – mówi Mirosław Domański, Prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach.

Kefir jak dawniej OSM w Piaskach wyróżniają znakomite walory smakowe i odżywcze. Proces dojrzewania kefiru zachodzi w butelce, dzięki czemu produkt smakuje jak dawniej. Picie kefiru korzystnie wpływa na procesy trawienne, reguluje pracę jelit oraz chroni organizm przed infekcjami. Po Kefir jak dawniej chętnie sięgają osoby w różnym wieku ze względu na jego znakomite właściwości prozdrowotne. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, ulepszaczy ani mleka w proszku. Regularne picie kefiru pomaga zachować dobrą kondycję oraz rześkość organizmu.

Z myślą o potrzebach naszych klientów produkt ten dostępny jest w wygodnych poręcznych butelkach 400 g oraz 900 g, dlatego znakomicie sprawdza się jako szybki posiłek również w pracy, szkole, podróży itp. To czyni go znakomitą propozycją dla osób aktywnych, które poszukują zdrowych, naturalnych, a przy tym pełnowartościowych produktów. – dodaje Andrzej Grochoła, kierownik ds. marketingu w OSM w Piaskach.

Kefir jak dawniej jest doceniany w licznych konkursach o zasięgu lokalnym i ogólnopolskim. W ubiegłym roku w konkursie Forum Mleczarskiego LIDER FORUM, skierowanego do producentów i importerów artykułów mleczarskich zdobył 3. miejsce w kategorii „Kefiry”. Okazał się również najlepszym produktem mleczarskim w jedenastej edycji konkursu Wojewódzki Lider Smaku, organizowanego przez Regionalną Izbę Gospodarczą w Lublinie.

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach swoją działalność prowadzi od 1948 roku. Aktualnie zatrudnia 144 osoby.

Kefir jak dawniej OSM w Piaskach grafika 176x125

2018-04-25 07:35:00
(fot. nadesłane)

8 komentarzy

  1. Kefir z Piask. flaki z Piask. I lody z Piask. Co jeszcze w Piaskach jest najlepsze ? Piszcie !!!

    • Jeszcze zegarki Patka 😛

    • Oczywiście ekologiczne pierogi z Pierogarni Piaski – ruskie, z kasza po lubelsku, ze szpinakiem i feta z mięsem wołowym i wieprzowym z kapusta i grzybami i leniwe i kopytka i jeszcze wiele fajnych , dobrych gatunków, których nawet nie pamiętam a tam są .

  2. I ciut przykrótkie spodnie u Pana w środku na zdjęciu 🙂

    • Uroczyście ale też casualowo z naciskiem na wygodę, trochę mody z zachodu plus szczypta luzu casanowy ze wschodnich kresów polski. On ma świadomość tego, że jest zwycięzcą a ten dyplom tylko utwierdza go w przekonaniu, że podąża właściwą ścieżką. Wie, że teraz ogranicza go jedynie wyobraźnia…

  3. Kiedyś też był ten kefir w 3 smakach to było pycha, szkoda że już nie robią . Jogurtów z piasku też nic nie pobije ale też zrezygnowano z produkcji

  4. czasami kupuję to badziewie i mniej niż za pół godziny kibel pewny a potem jeszcze gazy przez 2 godziny . Piaski były dobre ale z 8 lat temu teraz du** mało nie rozsadzi !

Z kraju